Neovisni novinarski portal
19.4.2024.
KOMENTARIĆ / POLITIKA / UKRATKO
Bandić i pionir jugoslavenskog tzv. pastirskog rocka  (foto N1)

Bandić najavljuje brzo osnivanje Skupštine kako bi svi stigli na koncert pionira jugoslavenskog pastirskog rocka

Bandić i pionir jugoslavenskog tzv. pastirskog rocka (foto N1)

Hrvatska politička zbivanja se odavno doimaju kao nadrealna i onkraj zdravog razuma, dobrog ukusa, morala, vrline i logike. Možda bi to bilo i smiješno, da neki od njezinih aktera nisu provjereni lažljivci, lukavci, prevrtljivci, pseudodomoljubi, štetnici i osobe s debelim optužbama za kriminal nauštrb zajedničke imovine. Čovjek bi se i nasmijao,kao što se nekad smijao na skečeve Montyja Pythona, kada zemlja svakim danom ne bi paralelno tonula u sve dublji gospodarski i općedruštveni glib, a brojni građani ne bi svakodnevno iz Hrvatske na neodređeni rok s gorčinom odlazili u Irske, Njemačke, Švedske

Možda bi  i ova Bandićeva najava kako će se konstituirajuća sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba zakazana je za sutra u 10 sati odigrati u kratkom roku kako bi svi stigli na koncert Gorana Bregovića, pionira jugoslavenskog tzv. pastirskog rocka, bila duhovita. Ali nije.
Naime, zagrebački gradonačelnik, Milan Bandić danas je održao konferenciju za novinare na kojoj je paralelno najavio koncert Zagrebačke filharmonije-Gorana Bregovića i osnivanje Skupštine.
– U četvrtak će svi žuriti na Bregovićev koncert pa će zagrebačka Gradska skupština sigurno biti brzo konstituirana – rekao je Bandić na najavi Zagrebačkog kulturnog ljeta.
Inače, zna se već, Bandić uspijeva formirati Skupštinu i zbog toga podilazi ljutim desničarima koji su tražili preimenovanje zagrebačkog trga koji nosi ime po Titu. Zanimljivo, Bregović je, prema nekim biografskim podacima, zajedno sa svojim Bijelim dugmetom svirao isključivo za tog istog Tita. I to na trgu koji upravo mijenja naziv.
– Pet dana prije Nove godine zvali su nas iz Protokola da sviramo za Tita u HNK u Zagrebu. I mi kažemo – ‘ajd, pusti koncert, idemo za Tita svirati, bili smo sretni -ispričao je jednom G. Bregović kako u jednom feljtonu navodi Večernji list.
Nije smiješno.

Bandić i pionir jugoslavenskog tzv. pastirskog rocka (foto N1)

 

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI