Neovisni novinarski portal
19.1.2022.
POLITIKA
HDZ nakon izbora: Najbolji rezultat u zadnjih 17 godina

HDZ nakon izbora:
Najbolji rezultat u zadnjih 17 godina

Šibenski HDZ zadovoljan je rezultatima lokalnih izbora unatoč tome što i gradonačelnik Šibenika Željko Burić i  župan Goran Pauk moraju u drugi krug. Na konferenciji za novinare poručili su kako vjeruju u pobjedu u drugom krugu i u Vodicama i Kninu.

– Ostvarili smo najbolje rezultate u zadnjih 17 godina. U prvom krugu smo osvojili gradove Skradin i Drniš te sedam općina. Izniman rezultat je i 49,4 posto Gorana Pauka u prvom krugu izbora za župana. Fantastičan rezultat je i 21 mandat u Županijskoj skupštini. Podsjećam, kako smo u prošlom sazivu imali 17 mandata i to u koaliciji. Slijedi nam drugi krug izbora. Imamo dobre startne pozicije i vjerujem opet u dobar rezultat- kazao je Nediljko Dujić, predsjednik županijskog HDZ-a.
Zadovljstvo izbornim rezultatima HDZ-u nije “pokvario” ni činjenica kako je Josipe Rimac u Kninu jedva izborila drugi krug s nezavisnim Markom Jelićem pa ni drugi krug izbora za gradonačelnicu Vodica gdje će HDZ-ova Nelka Tomić protiv nezavisne Sanje Radin Mačukat.
– U Vodicama smo isto postigli fantastičan rezultat, to više što je Nelka Tomić novi kandidat. Apsolutno vjerujem u pobjedu u Vodicama. Što se tiče Knina, mislim da razlika nije nedostižna. Mi imamo najviše vijećnika u Gradskom vijeću Knina što nam daje za pravo da u ovih 15 dana rada na terenu možemo preokrenuti rezultat – poručio je Dujić.
Željko Burić i Goran Pauk su poručili kako im nije žao što ih je par stotina glasova dijelilo od pobjede u prvom krugu. Nastavljaju u kontinuitetu i sigurni su u pobjedu u drugom krugu izbora.
-Hvala svim mojim Šibenčankama i Šibenčanima što su 2013. godine podržali našu tadašnju poruku Šibeniče, probudi se! Vrime ti je i što su jučer u jako velikom broju stali iza poruke Šibeniče, samo naprid! To znači da je volja građana Šibenika vrlo jasna i mi ćemo nezaustavljivo nastaviti ići naprijed. Ovaj rezultat potvrda je našemu radu u protekle četiri godine, ali i pokazatelj volje građana da se grad nastavi razvijati i graditi u pozitivnom smjeru. Nastavljamo u pozitivnom i afirmativnom tonu, a ovim putem poručujem i to da smo mi opcija koja je u bilo kojem trenutku otvorena za svaki projekt od interesa za grad, poručio je gradonačelnik Željko Burić.
I aktualni župan Goran Pauk zahvalio je biračima koji su, kako je rekao, velikom broju podržali njegovu motivaciju da nastavim raditi za županiju.
– Osvojenih 49,4 % glasova sjajan je rezultat koji smo postigli jednom pozitivnom kampanjom i na temelju rezultata našega rada u protekle četiri godine. Razgovarali smo s građanima, obilazili ih i predstavljali im viziju nastavka rada za našu županiju, stoga je ovaj rezultat potvrda toga da idemo u dobrom smjeru, a pozitivno i s brigom za sve dijelove naše županije nastavit ćemo i u narednom mandatu. Ovo je moj najbolji dosadašnji rezultat u prvom krugu i doživljavam ga kao jasnu poruku da za županiju trebamo nastaviti raditi u ovome smjeru, istaknuo je Pauk.
Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI