Neovisni novinarski portal
11.5.2021.
KULTURA
Večer slam poezije u Azimutu

Večer slam poezije u Azimutu

Kulturna udruga Fotopoetika i klub Azimut pripremili su program “Noć knjige u Šibeniku – najbolji dan u travnju”.

Program u kojem sudjeluju slemeri iz Zagreba predvođeni aktualnim prvakom Hrvatske i viceprvakom Europe, Dinom Tremensom počinje u 21 sat, a nastavlja se u 23 sata koncertom benda Spectrum, dokazanih majstora starih stvari u novom ruhu i hitova današnjice u njihovoj izvedbi.
Među slemerima koji stižu u Šibenik ima profesora, fizičara, chefova, kolumnista i novinara kao i slobodnih umjetnika, a oni su Dino Tremens (aktualni prvak hrvatske u slam poeziji), Dejan Inđić (aka Pokojni Đinđić, profesor u srednjoj školi i autor nekoliko knjiga), Zlatko Majsec (kolumnist, autor knjige i frontman benda Mel Camino), Ivor Madžar (diplomirani fizičar, chef zdrave hrane i ljubitelj poezije), Ivor Kruljac (student novinarstva, ljubitelj poezije) te Zoran Kelava (slobodni umjetnik, ljubitelj performansa, poezije i umjetnosti).
-Poetry slam u svijetu je uvijek natjecanje no mi Hrvati malo smo opustili natjecateljsku formu i tenzije pa se kod nas večeri slam poezije odvijaju uglavnom opušteno, bez ocjenjivanja, čisto radi uživanja u poeziji. Jedini uvjet kojeg se držimo je taj da poezija koju izvodimo mora biti autorska. Na taj smo način proputovali Hrvatsku i okolicu, izbrusili svoje vještine, a na europskim natjecanjima prolazimo prilično dobro, poručili su slemeri i pozivaju da dođete poslušati poeziju sa stavom i pritom se dobro zabavite.
Program Noć knjige u Šibeniku besplatan je, a odlična je uvertira za ono što slijedi jutro nakon, u subotu 22.travnja, Long play day 2017.,također u zajedničkoj organizaciji Fotopoetike i kluba Azimut.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI