Neovisni novinarski portal
3.12.2021.
SCENA
NLV

Slavlje vinila u Šibeniku, dolaze odlični NLV

NLV

Četvrtu godinu zaredom Šibenik ima svoju inačicu Dana prodavaonice ploča / Record Store Day poznatu kao Long Play Day koji će biti održan u subotu, 22. travnja, u organizaciji Kulturne udruge Fotopoetika i kluba Azimut.

Samo u 2016. godini postignuto je više od 3,2 milijuna razloga diljem svijeta da ovogodišnje izdanje Record Store Dayja bude najsvečanije dosad. Naime, upravo toliko vinila prodano je lani, (što je najviše otkako su vinili istrgnuti prošlosti). Skroman doprinos ovoj velikoj brojci zasigurno su dali i ljubitelji ploča u Šibeniku i županiji koji će i ove godine biti dijelom plantarnog glazbenog događaja.

Dok ostatak svijeta obilježava ukupno desetu godinu Record store dayja, Fotopoetika i Azimut pozivaju sve ljubitelje vinila, longplajki, ploča, da se pridruže četvrtom izdanju LP Daya koji se sastoji iz dva dijela, a za čijeg je ambasadora odabran pulski glazbeni sastav NLV (Nikol, Luka & Vedran).

U subotu, 22. travnja, od 11 do 14 sati ispred kluba Azimut na adresi Obala palih omladinaca, podno stepenica glasovite katedrale sv. Jakova, održat će se izložbeno – sajam ploča i ostale glazbene građe.
– Pozivamo sve kolekcionare, zaljubljenike u zapravo nikad zaboravu prepuštene vinile da dođu i izlože, razmjene, prodaju ploče od kojih se mogu rastati jer znamo da je mnogima to upravo najteži dio. Osim toga, pozivamo i sve oni koji imaju glazbene instrumente i slično da nam se pridruže na sajmu i riješe osobnih stvari koje im bespotrebno motaju po nogama, zauzimaju prostor i skupljaju prašinu. Poziv ide i kreativcima čije radove možemo povezati uz glazbene žanrove – poručuju organizatori.
Prijave se vrše putem E-maila fotopoetika@gmail.com ili na broj mobitela 098/915 11 42.
Tijekom održavanja sajma, glazbu za posjetitelje i društvo LP Daya birat će DJ Borovich na vinilima.
Drugi dio LP dayja odnosi se na glazbeni program u večernjim satima, a ono pripada ambasadorima četvrtog izdanja Long play dayja – izvanrednom sastavu NLV.
Riječ je o pulskom bendu koji svojom glazbom nadilazi granice Lijepe naše, a svoj prvi koncertni nastup održali su prije četiri godine na trećem Terraneo festivalu u Šibeniku. Nakon EP-a iz 2014. godine, lani su izdali i svoj debitantski album jednostavno nazvan “NLV”, a krajem travnja predstavit će ga šibenskoj publici.
Pročitajte i recenziju albuma “NLV”.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI