Neovisni novinarski portal
14.5.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Prosvjed na Savici Foto: HINA/Zvonimir Kuhtić

U ime gradskog oca:
Crkva na Savici ‘150 metara dalje’?

Prosvjed na Savici Foto: HINA/Zvonimir Kuhtić

 

Prosvjed na Savici Foto: HINA/Zvonimir Kuhtić

– U petak ću vam nešto više o tome reći. Bit ćete pozvani na presicu gdje će se gradit’ crkva. Prema prijedlogu grada, ja mislim da će to Kaptol objeručke prihvatit’. I, na koncu, opet će biti Milan vidovit. Rek’o sam da tamo ima dovoljno mjesta i za crkvu i za park… Bit će 150 metara dalje. Petak  pričekajmo, točno ćemo označiti gabarite – jedan dio je u vlasništvu grada, jedan dio je od privatnih osoba. Nalog je dan da se otkupi zemlja. Mora se izmijeniti GUP i napraviti crkva”, rekao je Bandić na Radio Sljemenu u emisiji “Zagrebi po Zagrebu’.

Rješenjem od 2. veljače 2017., Ministarstvo graditeljstva poništilo je lokacijsku dozvolu za gradnju Župnog centra blaženog Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici, a koju je  Grad Zagreb izdao 3. kolovoza 2016.
Brojni građani su se pobunili protiv gradnje te crkve usred parka, na jednoj od rijetkih zelenih površina u tom dijelu Zagreba. Zagrepčane se perfidno pokušavalo izmanipulirati, uz tvrdnje kako se buni šačica ateista i udruga, no ankete su pokazalo kako je najveći dio onih koji su protiv te gradnje ujedno i vjernici.
Ova odluka se drži  za pobjedu građana  nad samovoljom gradske vlasti koja je u ovom slučaju stavila privatne intrerese crkvenih vlasti i privatnih osoba ispred javnog interesa građana, a koji bi trebali biti predmet istrage mjerodavnih službi, kako se tvrdilo.
Drugi se pak pribojavaju kako je riječ tek o jednom od predizbornih trikova  tzv. gradskog oca.

Foto: HINA/Zvonimir Kuhtić

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI