Neovisni novinarski portal
6.12.2021.
ŠALJIVI KUTAK / UKRATKO
Ilustracija: Predsjednica RH  (foto Facebook)

Stiglo proljeće:
Predsjednica poziva Hrvate iz Švedske da se vrate u Hrvatsku, mladić ‘otvorio’ Bandićevu fontanu uriniranjem

Ilustracija: Predsjednica RH (foto Facebook)

Predsjednica RH (foto Facebook)

Dvije vijesti obiježile su početak novog ovogodišnjeg hrvatskog proljeća. Prva govori o neobičnom činu mladića kojega su neki ocijenili  drskim i nepristojnim, a drugi smjelim izrazom nezadovoljstva megalomanskom fontanofilskom politikom ZG-gradonačelnika Milana Bandića. Mladić u majici na kojoj je pisalo ‘jesmo li se za ovo borili’ je urinirao u novu fontanu na Britanskom trgu uoči ceremonije njezina svečanog otvorenja, a koju je pritiskom na gumb upogonila časna sestra nakon svećenićkog blagoslova. Za mladićem su pojurili zaštitari, a nije poznato što se u međuvremenu s njim dogodilo.

Druga vijest je vezana uz predsjednicu RH, a koja svojim izjavama ili kretanjima na političkoj i kazališnoj sceni uvijek izaziva nekakvu pažnju. Upravo je stigla u Švedsku gdje se susrela s hrvatskim iseljenicima, a kojih je u toj zemlji svakim danom sve više zbog uništenog hrvatskog gospodarstva, privatizacijske pljačke i štetne politike vladajućih struktura u posljednjih nekoliko desetljeća.
Premda i danas neki sa suzama u očima ili bez njih putuju prema Švedskoj iz domovine Hrvatske ne bi i našli posao, predsjednica RH je jučer poručila Hrvatima u Švedskoj da su potrebni Hrvatskoj koja “stari i umire”, kako javlja Hina.
Upozorivši na lošu demografsku sliku Hrvatske, Grabar-Kitarović je rekla da zemlji “koja stari i umire” trebaju ljudi, uključujući i povratnike iz dijaspore, a na vlastima u Zagrebu je da osiguraju njihov povratak i kvalitetu života kakvu imaju u toj bogatoj skandinavskoj zemlji.
– Na nama je da osiguramo vaš povratak, integraciju u život u domovini i onu vrstu ispunjenja kakvu imate u Švedskoj – istaknula je predsjednica RH.
Predsjednica bi se također trebala vratiti iz Švedske u Hrvatsku, ali za pet dana.

Fontana na zagrebačkom Britanskom trgu sinoć (foto: printscreen Index youtube)

 

Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI