Neovisni novinarski portal
27.9.2021.
POLITIKA
Franko Vidović sa stranačkim kolegama predstavlja svoju kandidaturu (Foto: Tris/H. Pavić)

Franko Vidović, kandidat SDP-a za župana:
‘Skinimo paučinu sa Šibensko-kninske županije’

Franko Vidović sa stranačkim kolegama predstavlja svoju kandidaturu (Foto: Tris/H. Pavić)

Franko Vidović sa stranačkim kolegama predstavlja svoju kandidaturu (Foto: Tris/H. Pavić)

 Županijski odbor SDP-a Šibensko-kninske županije potvrdio je Franka Vidovića kao kandidata za župana Šibensko-kninske županije te je on, zajedno s predsjednikom stranke Davorom Bernardićem, saborskim zastupnikom Ivanom Klarinom i ostalim stranačkim dužnosnicima danas tu kandidaturu predstavio javnosti.

– Šibensko-kninska županija je jedna od najljepših na našem Jadranu, prebogata resursima. Jedina županija koja ima dva nacionalna parka. Na žalost, svi ti resursi stoje i ne koriste se. Od svih dalmatinskih županija naša je, nažalost, najlošija. Od primorskih županija također. Jedini lošiji od nas na obalnom dijelu je Ličko-senjska županija, ali ona ima svega par kvadrata mora. Mi smo županija okrenuta moru, turizmu, a isto tako imamo i bogato zaleđe, poljoprivredu, što također na žalost, stoji neiskorišteno. Deset godina nerada aktualnog župana me ponukalo da se kandidiram. Volim svoju županiju, jednako kao što volim svoj grad, jednako kao što volim domovinu Hrvatsku. To je bio moj motiv da se kandidiram – rekao je Vidović na javnom predstavljanju kandidature pred Gradskom vijećnicom.

– Ono što želim napraviti za županiju, kao čovjek okrenut u prvom redu ka gospodarstvu, je pokrenuti sve gospodarske resurse. Želim od nje napraviti prosperitetno mjesto iz kojeg mladi više neće iseljavati. Mi imamo uvjete, ali ih ne koristimo. Također, želim svoju pažnju posvetiti onome što nazivamo socijalno ugroženim slojem. Dobar dio zaleđa se detektira kao takav. To želim promijeniti. Mislim da je krajnje vrijeme. I to poručujem svim žiteljima naše županije – skinimo paučinu sa Šibensko-kninske županije – rekao je Vidović, koji smatra da se negativni trendovi mogu preokrenuti u vrlo kratko vrijeme.

Vidović je prokomentirao i očekivanja po kojima se on trebao kandidirati za šibenskog gradonačelnika.

– Moram reći da sam o tome ozbiljno razmišljao. Kako sam sada saborski zastupnik i član predsjedništva SDP-a, smatram kako kroz te funkcije mogu pomoći i gradu i županiji. S druge strane, Josip Živković je Šibenčanin, kandidat koji nije u prvom redu stranački čovjek. On je sa svojom sjajnom karijerom, čovjek koji je već puno dao gradu u mandatu od 2009. do 2013., i za kojeg vjerujem da će u sljedećem mandatu dati još više. Mislim da je on u ovom času najbolji izbor za grad Šibenik – rekao je Vidović.

Predsjednik SDP Davor Bernardić, koji je došao u Šibenik podržati Vidovićevu kandidaturu, rekao je kako njegova stranka polaže velike nade u ljude koji su nositelji promjena u SDP-u, te da Franko Vidović svakako spada među njih. – Budućnost Hrvatske najviše ovisi o tome kako ćemo se snaći u gospodarskim temama, a Franko je sigurno čovjek koji zna. Iako ga svi prepoznaju kao zagovaratelja pitanja branitelja, on drži da je važno prvo stvoriti jaku gospodarsku bazu, a tada će i branitelji moći konzumirati prava koja im pripadaju. Šibensko-kninska županija, kako je i sam rekao, zapostavljena je i nerazvijena. SDP je spreman preuzeti odgovornost s ljudima koji će znati prepoznati probleme i pronaći kvalitetna rješenja za razvoj ove županije. Uostalom, Franko Vidović dokazao se kao dogradonačelnik u gradskoj vlasti koja je pokrenula pozitivne trendove u gradu Šibeniku – rekao je Bernardić. 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI