Neovisni novinarski portal
8.12.2023.
UKRATKO
Zaklada Solidarna organizira besplatne radionice za uključivanje građana u razvoj zajednice i društva

Zaklada Solidarna organizira besplatne radionice za uključivanje građana u razvoj zajednice i društva

GONG, Centar za mirovne studije i Documenta u suradnji sa SOLIDARNOM– zakladom za ljudska prava i solidarnost, agencijom BRODOTO i udrugom RODA- Roditelji u akciji pozivaju na radionice SOLIDARNOST POČINJE SUSRETOM: komunikacijski alati za uključivanje građana u razvoj zajednice i društva u Osijeku, Rijeci i Splitu.

Radionica „Solidarnost počinje susretom“ osmišljena je u formi dinamične dvosatne serije prezentacija i rasprava u malim grupama, s ciljem razmjene znanja, alata i iskustava o tome kako doprijeti do što šireg kruga građana i uključiti ih u naše aktivnosti zagovaranja pozitivnih društvenih promjena, brige o ljudskim pravima i razvoja zajednice i društva.
Prvi blok, nazvan „Crowdfunding Anonymous“ bit poslužit će kao forum za razmjenu iskustava provedbe domaćih crowdfunding kampanji, uz stručne savjete vodeće tvrtke BRODOTO. Tom prigodom upoznat ćete se i sa prednostima i nedostacima IKT alata za online doniranje, uključujući i donatorsku platformu zaklade SOLIDARNA.
Drugi blok, nazvan „Od informacije do povjerenja“ bit će posvećen komunikacijskim alatima učinkovito informiranje i uključivanje šireg kruga članova, suradnika i opće javnosti u rad organizacija civilnog društva – predstavit ćemo vam novu IKT platformu za javna savjetovanja zaklade SOLIDARNA te vodič „Aktivizam u brojkama i slovima“ za pripremu javnih izvještaja o društvenim učincima aktivističkog rada.
Raspored radionica:
1) Osijek – 7.2. od 12 do 15h, prostorije Esseker centra, Ribarska 4/6, lokal 31 (prvi kat)
2) Rijeka – 9.2. od 12 do 15h, prostorije udruge Terra, Zvonimirova 12
3) Split – 10.2. od 13 do 16h, prostorije udruge Most, Gundulićeva 52
Radionice „Solidarnost počinje susretom“ vodit će Kristina Lauš iz agencije BRODOTO i Ivana Zanze iz RODA, a IKT alate približiti će sudionicima Ivan Blažević, član tim projekta Filantropija za ljudska prava kojeg GONG, CMS i Documenta provode uz potporu EEA Grants, a koji istodobno djeluje i kao tajnik zaklade SOLIDARNA.
Prijave za radionicu na: info@solidarna.hr.
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI