Neovisni novinarski portal
28.9.2021.
POLITIKA
HND: Predsjednica RH i HRT su ponizili novinare i narugali se građanima

HND:
Predsjednica RH i HRT su ponizili novinare i narugali se građanima

Sinoćnji nastup predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović nakon povratka s misterioznog puta u SAD u emisiji nazvanoj Iza zavjese vanjskog suradnika Zabavnog programa HRT-a Tihomira Dujmovića izazvao je niz reakcija, a ponukao je na priopćenje i Hrvatsko novinarsko društvo. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

T.D. i K.G.K. na HRT-u (foto HRT)

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) smatra nedopustivim ponašanje predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović prema novinarima i svim građanima Hrvatske povodom njena boravka u SAD-u.

Novinari, a time i svi građani Hrvatske, nisu dobili ozbiljan odgovor niti na jedno pitanje u vezi razloga, sadržaja i rezultata boravka Predsjednice Republike u SAD-u, iako su odgovori na takva pitanja obveza koju se predsjednici demokratskih država u pravilu ne usude ignorirati.
Predsjednica Republike o svome je boravku u SAD-u dala tek nekoliko izjava samo jednom mediju, HRT-u, koji ih je objavio bez ikakve novinarske intervencije, kao da je riječ o Uredu za odnose s javnošću Predsjednice Republike a ne javnim medijskom servisu.
Vrhunac neprofesionalnog ponašanja Predsjednice Republike i HRT-a se dogodio sinoć u programu HRT-a. Umjesto da makar po povratku iz SAD-a odgovara na pitanja na prigodnoj konferenciji za novinare Predsjednica Republike odabrala je gostovanje u emisiji vanjskog suradnika HRT-a, koji redovito posve nekritički hvali njezino djelovanje.
U toj emisiji niti su postavljena ozbiljna novinarska pitanja o boravku Predsjednice Republike u SAD-u niti su građani čuli ozbiljne odgovore. Time je programsko vodstvo HRT-a, zajedno sa Predsjednicom Republike, još jednom ponizilo novinarsku profesiju i narugalo se građanima.
Saša Leković, predsjednik HND-a
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI