Neovisni novinarski portal
21.9.2021.
(NE)ZANIMLJIVOSTI
Arhiva: Plenković i Božanić u 'srdačnom razgovoru' (foto http://www.zg-nadbiskupija.hr)

Vlak bez dnevnog reda, Vlada RH bez voznog reda

Arhiva: Plenković i Božanić u 'srdačnom razgovoru' (foto http://www.zg-nadbiskupija.hr)

Ilustracija: Plenković i Božanić u ‘srdačnom razgovoru’ (foto http://www.zg-nadbiskupija.hr)

– Sjednica Vlade Republike Hrvatske održat će se u četvrtak, 29. prosinca 2016. godine, u 10.00 sati, u Banskim dvorima – piše jutros u kratkoj vijesti na internetskim stranicama vlada.gov.hr.

No nigdje na istim stranicama sve do 9.57. sati nije pisalo ništa o tome koje su to točke dnevnog reda o kojima će vladajuća nakupina danas odlučivati.
Naime, uobičajeno je da se na službenim stranicama Vlade RH u rubrici ‘sjednice’ na vrijeme objavi dnevni red sjednice, a uz njega i dokumenti s pripremljenim i obrazloženim odlukama.
No danas od toga sve do tri minute prije početka sjednice nije bilo ni slova, kao da odluke od državnog značaja ne moraju nimalo zanimati građane Hrvatske. Štoviše, nigdje se još uvijek ne mogu pronaći spomenuti ‘materijali’ za dnevni red. Zbog čega kao vlak bez voznog reda Vlada RH nije javno objavila svoj dnevni red do posljednjeg trenutka, nije nam poznato.
To je 14. sjednica Vlade RH otkad joj je na čelu Andrej Plenković (HDZ), a od koje su tri bile tzv. telefonske sjednice.
Evo  dnevnog reda te 14. sjednice s 23 točke dnevnog reda među kojima su i, primjerice, 3.  Prijedlog odluke o visini osnovice za obračun plaće u javnim službama , te 22.  Prijedlozi rješenja o odobrenju sredstava na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2016. godinu: a)  Vrhbosanskoj nadbiskupiji, iz Sarajeva i b)  udruzi Europske sveučilišne igre Zagreb – Rijeka 2016 (o sličnoj donaciji ondašnje Vlade RH Vrhbosanskoj biskupiji je TRIS pisao i 2014. godine).

 

Ilustracija: Plenković, Božanić i Šaško u ‘srdačnom razgovoru’ (foto http://www.zg-nadbiskupija.hr)

Što piše u dokumentima vezanim uz te točke javnosti zasad nije poznato, no zato sljedeća vijest na vlada.gov.rh kaže kako je Predsjednik Vlade Plenković posjetio zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Bozanića.
– Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je danas u Nadbiskupskom dvoru predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. U otvorenom i srdačnom razgovoru izmijenili su mišljenja o aktualnim društvenim prilikama te o suradnji između Crkve i države – piše u toj vijesti.
Zanimljivo ili možda više i ne, slična vijest s jednom istovjetnom rečenicom objavljena je u priopćenju Tiskovnog ureda ured Zagrebačke nadbiskupije, uz koje su objavljene i gornje fotografije susreta u ljubičastom salonu.
Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI