Neovisni novinarski portal
25.7.2021.
Sport
Branko Iljadica Rapo

Preminuo trofejni šibenski jedriličar Branko Iljadica Rapo, ‘Anđela X’ prekrivena ružama

Branko Iljadica Rapo

Branko Iljadica Rapo izgubio je bitku s teškom bolešću, imao je samo 49. godina.

Branko Iljadica Rapo

Branko Iljadica Rapo

Vijest je to koja je rano jutros šokirala i rastužila šibenske jedriličare i članove JK Val. Sinoć je umro Branko Iljadica Rapo, trofejni šibenski jedriličar i skiper proslavljenog krstaša “Anđela X”. Valovci su se jutros spontano okupili u šibenskom Docu pored “Anđele”, položivši ruže na krmu broda kojim je Rapo proslavio šibensko jedrenje.
Branko Iljadica Rapo i njegova posada “Anđele X” aktualni su pobjednici jedriličarskog ORC kupa, kojega su ukupno osvajali tri puta. Pobjednici su i nebrojenih regata, uključujući i Šibensku regatu krstaša, na kojoj su rekorderi po osvojenim prvim mjestima. Rapo je bio član JK Val od najmanjih uzrasta, prošavši je sve klase, od optimista do lasera.
Anđela X, jutros u šibenskom Docu (Foto: TRIS)

Anđela X, jutros u šibenskom Docu (Foto: TRIS)

– Položit ćemo ove ruže na brod koji je toliko volio i s kojim je osvojio toliko puno nagrada. Stalno sam ga kontaktirao posljednjih dana, jer sam znao da mu se zdravstveno stanje pogoršalo. Preminuo je doma, jer je poželio otići iz bolnice i Božić provesti s obitelji. Želim mu dobre regate i mirno more gdje god da je njegova duša sada otišla  – rekao je jutros predsjednik JK Val Marin Paić okupljenima pored “Anđele X”.
Šibenik i Hrvatska ostali su bez jednog od svojih najboljih jedriličara.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI