Neovisni novinarski portal
21.9.2021.
Sport / UKRATKO
Božićna regata u Šibeniku: Finale flotnog natjecanja

Božićna regata u Šibeniku:
Finale flotnog natjecanja

Finale WSC Fleet Racea bit će održano ovoga vikenda pred šibenskom rivom.

WSC-Sibenik-fleet-cup-2016

Nakon match race finala, koje su u studenom održalo u Šibeniku, a na kojemu je pobijedila posada Tonka Rameše, Wave Sailing Centar i JK Val za ovj vikend najavljuju i finale u flotnom jedrenju.

Mjesto u finalu, koje će biti održano 17. i 18. prosinca u šibenskom zaljevu, osiguralo je četiri posade.

S Kvarnera dolazi mlada ekipa koju je okupio skiper Frane Grega iz Kostrene, kojima je želja iz laserskog prijeći u ozbiljno timsko jedrenje. U Šibenik dolazi i Mareus Sailing Team predvođen Lukom Jerčićem, a predstavnik Wave Sailing Teama branit će perspektivna ekipa Luke Piasevolija, koja je nedavno odnijela pobjedu na Valovom kupu za monotipe. Na WSC Fleet Race dolazi i TB Racing Team, jedna od naših najjačih match i fleet posada predvođena Tomislavom Bašićem i Stipom Vitaljićem. U povijest svjetskog jedrenja Bašić i Vitaljić upisali su se kad su 1997. godine osnovali prvi hrvatski tim za dvobojsko jedrenje, ACI Match Race Team, a već su godinu kasnije zauzeli 7. mjesto na ISAF Match Race ljestvici.

– Bit će to još jedna prekrasna regata ispred šibenske stare jezgre. Kopneni dio natjecanja odigrat će se u klubu Azimut, čijem osoblju zahvaljujemo na podršci. Sponzor prve nagrade je Adria Libar Yacht Training Center – rekla nam je Žana Karabatić iz agencije LINK385, zadužene za “kopneni” dio organizacije.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI