Neovisni novinarski portal
2.8.2021.
SCENA / UKRATKO
Dropkick Murphys

Dropkick Murphys se vraćaju hrvatskoj publici

Dropkick Murphys

Čuveni irsko-američki folk punkeri još jednom dolaze u Zagreb, 7. veljače 2017. godine nastupit će u Tvornici kulture. Ovo je njihov treći nastup u Zagrebu u zadnjih samo 5 godina.

Dropkick Murphys

Dropkick Murphys

Osnovani 1996. godine u Quincyju, pregrađu Bostona, prvih pet albuma izdaju za poznati nezavisni label Hellcat Records, a kako su oduvijek bili jedan od onih bendova koji nikad nisu koketirali s mainstreamom niti podilazili kritici, nakon razilaženja s Hellcat Recordsom osnivaju svoj label Born & Bred Records.
Uspješno kombinirajući tradicionalni irski folk i punk, u postavi Dropkick Murphysa, dok pjevaju o propaloj industriji, lučkom Bostonu, potlačenim radnicima, obitelji, prijateljstvu i ljubavi, ravnopravnu ulogu s basom i električnim gitarama imaju gajde, frula, violina i mandolina.
Ljubitelji viskija i piva, Bruinsa, Celticsa, Red Soxa i dobre zabave, glas radničke klase i malog čovjeka, samo zahvaljujući upornim radom, iskrenošću, energičnošću, znojnim i urnebesnim nastupima zaradili su reputaciju jednog od najtraženijih bendova današnjice, s kojima je i Bruce Springsteen snimio pjesmu.
Kao predgrupa Dropkick Murphysima nastupit će njihovi prijatelji i sugrađani iz Bostona, hardcore punkeri Slapshot.
Ograničen broj ulaznica po promotivnoj cijeni od 150 kuna potražite u zagrebačkom Dirty Old Shopu, Tratinska 18 ili na webu www.dirtyoldempire.com. Promotivna prodaja traje do srijede 16. studenog (ili do rasprodaje predviđenog broja ulaznica), od 17. studenog cijena ulaznice bit će 170 kuna, a na dan koncerta, ukoliko ih ostane na blagajni Tvornice, 190 kuna.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI