Neovisni novinarski portal
28.7.2021.
SCENA
Carmichael Musiclover

BolSoul:
Na Braču nastupili veterani i nove nade soula

Carmichael Musiclover
Carmichael Musiclover

Carmichael Musiclover

U Bolu na Braču drugu se godinu zaredom održao svojevrsni eksperiment nazvan BolSoul – festival koji nema karakteristike glazbenih festivala kakve poznajemo, već više izraženi hedonistički model ugodnog postsezonskog odmora na Mediteranu u kojem je glazba bitan faktor u ambijentalnom smislu.

Koncept garantiranog soul ozračja gdje god se mrdnuli tijekom cijelog dana u kompleksu Bluesun hotela osmislili su Britanci Ian Dewinhirst i Carl Webster, veterani northern soul scene, prvi je bivši EMI-jevac koji je otkrio Marca Almonda i njegov Soft Cell, drugi vlasnik radio stanice Starpoint koja će ostati upamćena po najduljem piratskom stažu u britanskom eteru.
Carl Webster i Ian Dewinhirst

Carl Webster i Ian Dewinhirst

Sistem je identičan kao i prve godine; petnaestak DJ-a od 11 pa do 6 sati ujutro drži sve ključne pozicije resorta, bilo da je riječ o terasama, bazenu, restoranu na plaži ili noćnom klubu i puštaju provjereno dobar soul.
Nastupi uživo posebna su priča. Dewinhirst i Webster izvlače nepoznata imena ili, kako je bio slučaj ove godine, veterane scene koji u nas nikad nisu došli ni do radijskih etera, poput Glenna Jonesa koji je tijekom 1980-ih ostavio trag na soul sceni. Kao što sasvim pouzdano iščačkaju i nekog novog talenta, ove godine je to bio Carmichael Musiclover. Pored navedenih ove godine je nastupio i sastav Cool Million.

 

Tags:

VEZANE VIJESTI