Neovisni novinarski portal
28.10.2021.
EKOLOGIJA / GOSPODARSTVO / POLITIKA / SCENA
Fotografija iz boljigh dana 2009. godine - foto: Hina/EPA/CHRISTOPHE KARABA

Krivo je Zablaće? Angelina Jolie (41) zatražila rastavu od Brad Pitta (52)

Fotografija iz boljigh dana 2009. godine - foto: Hina/EPA/CHRISTOPHE KARABA
Fotografija iz boljigh dana 2009. godine - foto: Hina/EPA/CHRISTOPHE KARABA

Fotografija iz boljih dana 2009. godine – foto: Hina/EPA/CHRISTOPHE KARABA

Upravo šokantna vijest se munjevito i strelovito širi među lokalnim političarima, gradskim čelnicima i vijećnicima, tzv. urbanistima, resornim ministrima, bageristima, vozačima miješalica za beton, preprodavačima nekretnina, preambicioznim arhitektima, građevinarima i svima koji bi mogli imati materijalne koristi od tzv. ‘Zablaćkog Dubaia‘: Angelina Jolie (41) predala je vlastima u Los Angelesu zahtjev za rastavu braka.

Naime, A. Jolie je još uvijek u braku s Bradom Pittom (52), a koji je nedavno posjetio Zablaće kraj Šibenika, a na kojem bi prema navedenim navodima on gradio apartmane na području Šibenčanima poznatima kao Mala i Velika Solina. Na mjestu nekadašnjih solana koje su othranile generacije žitelja šibenskog kraja, a koje su u zadnje vrijeme bezumno zapuštene, ujedinjena glumačko-građevinsko-političarsko-mešetarska hobotnica bi, kažu, sagradila apartmane, a onda i nekakva umjetna jezera, zabavne parkove, mostove i tome slično – nešto poput Dubaia ili Las Vegasa u Zablaću (vidi TRIS), kako je rečeno.

Kriza braka, kriza megabetoniranja?

No zablaćki betonski megaprojekt je sada zapao u ozbiljnu krizu, smaraju neki analitičari, jer bi Brad Pitt, koji jamačno ima puno novca, mogao odustati od betoniranja slanih jezera. Sada je jako tužan, kako javlja Reuters.
Američki glumac Brad Pitt rekao je da je tužan zbog toga što je njegova supruga Angelina Jolie podnijela zahtjev za razvod braka i istaknuo da mu je sada najvažnija dobrobit njihovo šestoro djece, veli Reuters.
– To me je jako rastužilo, no ono što je sada najvažnije je dobrobit naše djece. Molim medije da ih puste na miru u ovom teškom razdoblju – rekao je Pitt u izjavi za časopis People.
Kolege iz Peoplea ga pritom nisu pitali ništa o gradnji apartmana u Zablaću, no neki analitičari sumnjaju kako bi upravo taj projekt mogao biti kap koja je prelila čašu uzdrmanog braka između Angleine i Brada, kojih skupno znaju zvati Brangelina. Naime, planetarno je poznato kako je Angelina zabrinuta zbog gladi u svijetu, ratova, nesretne djece i ugroze okoliša.
 Jolie u Jordanu u izbjegličkom kampu - Hina/EPA/JAMAL NASRALLAH

Jolie u Jordanu u izbjegličkom kampu – Hina/EPA/JAMAL NASRALLAH

Suprugovi tobožnji planovi sa Zablaćem možda su razljutili Angelinu, pa je losangeleskim ocima uputila zahtjev za raspad bračne zajednice s Bradom, jer je dokazana zaštitnica i ljubiteljica netaknute prirode, zaključuju neki.

‘Nepomirljive razlike’ unutar Brangeline

Hollywoodska zvijezda Angelina Jolie podnijela je zahtjev za razvod braka i zatražila je skrbništvo nad njihovo šestero djece u dobi od osam do 15 godina, bruje svjetski mediji.
Jolie, odnosno polovica Brangeline, pokrenula je taj postupak u ponedjeljak navodeći ‘nepomirljive razlike kao razlog za razvod’.
Zanimljivo, Jolie je također navela da odvojeno žive od 15. rujna, nedugo nakon Pittova povratka iz Zablaća i Šibenika, u kojima je boravio početkom rujna.
– Ova odluka je donesena zbog zdravlja obitelji. Ona neće komentirati i traži da se ovoga puta poštuje privatnost obitelji – rekao je njezin odvjetnik Robert Offer.
Brangelina 2007. u Cannesu (foto Wikipedia)

Brangelina 2007. u Cannesu (foto Wikipedia)

Jolie i Pitt vjenčali su se 2014. ali su zajedno od 2004. godine, te im želimo da što lakše prebrode rastavu, a zablaćkim planerima da što lakše podnesu Pittovo moguće odustajanje od projekta zablaćkog Dubaia.

Brad će se liječiti betoniranjem?

(Ne)sretna okolnost je što Brangelina imaju ranijeg iskustva s bračnim brodolomima, pa bi ih mogli lakše prebroditi: Angelina je ranije bila udana za glumce Johna Leea Millera i Billya Boba Thorntona, a Pitt (52) je prethodno bio u braku s američkom glumicom Jeniffer Aniston.
Slučajno ili ne, vijest o raspadu planetarno poznate bračne zajednice došla je istodobno kad i sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika, na kojoj se odlučivalo o cjelovitim izmjenama i dopunama Generalnog urbanističkog plana  (vidi TRIS). Te se izmjene odnose i na zablaćke Male i Velike Soline, za koje se, unatoč navodnom interesu B. Pitta, zaključilo kako su ‘na manje vrijednim površinama’, pa je Mala Solina namijenena gradnji stambenih, mješovitih i ugostiteljsko-turističkih građevina, dok je na Velikoj Solini predviđen tematski park.
No hoće li od toga biti išta, sada možda ovisi i o vijestima iz Los Angelesa. Neki analitičari predviđaju kako bi se Brad Pitt nakon razvoda mogao povući iz javnog života i odustati od navodne investicije u Zablaće, dok drugi smatraju kako bi se od stresa mogao liječiti upravo betoniranjem i ulaganjem u gradnju stambenih, mješovitih i ugostiteljsko-turističkih građevina, te apartmana.
Iz Grada Šibenika nema službenih komentara na vijest o mogućoj rastavi braka Angeline Jolie i Brada Pitta.
Ne zna se hoće li taj bračni brodolom značiti i potop Zablaćkog Dubaia.
Za kraj, evo i fotografija našeg reportera Hrvoslava Pavića s jučerašnje sjednice Gradskog vijeća u kojoj je uhvatio trenutak odraza u ogledalu šibenskog dogradonačelnika D. Milete, gradonačelnika dr. Ž. Burića, te drugog dogradonačelnika N. Pendžera, uz napomenu kako je moguće da raspad bračne zajednice dvoje slavnih nema baš nikakve veze sa Zablaćem.

 

Gradsko vijeće Šibenika (Foto: Tris/H. Pavić)

Gradsko vijeće Šibenika (Foto: Tris/H. Pavić)

Tags: , , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI