Neovisni novinarski portal
3.12.2021.
POLITIKA
Ladislav I. (foto printscreen HRT)

Nestaju jedan po jedan:
Ladislav Ilčić ne želi otkriti zašto ga neće biti na listama za saborsku fotelju

Ladislav I. (foto printscreen HRT)
Ladislav I. (foto printscreen HRT)

Ladislav I. (foto printscreen HRT)

Ladislav Ilčić iz političke skupine Hrast je za N1 kazao kako njegovo ime i prezime neće biti na kandidacijskim listama za sljedeće parlamentarne izbore. Izgleda kako je interes za prestižno i unosno zastupničko mjesto u Hrvatskom saboru sve manje privlačan za dio političara, ili je pak posrijedi nešto drugo. Ne prođe dan a da se ne objavi kako neko manje ili više poznato ime s hrvatske političke scene, posebice iz sfere HDZ-a, Hrasta i sličnih, svečano objavi kako neće biti na listama za HS. I dok se u javnosti najčešće to pripisuje svojevrsnoj ‘čistki’ unutar spomenutog političkog bloka, ‘izbrisani’ to uglavnom neuvjerljivo objašnjavaju nekim ‘višim’ osobnim razlozima.

Kako je kazao za N1, Hrast će podržati HDZ, no da ‘njihovo ime neće biti istaknuto’, jer ‘im to nije važno’, te da se‘bore za zajedništvo’, što good to značilo. 
– Hrast će i dalje biti parlamentarna stranka. Suradnja će biti ostvarena u VIII. i IX. izbornoj jedinici. Hrvoje Zekanović nalazit će se na jednom od prolaznih mjesta, a kod Karle Conta se nadaju preferencijalnom prolazu. Ja sam i dalje aktivan u politici, moj angažman će biti prisutan u budućnosti, ali u kojem obliku ćemo još vidjeti – ustvrdio je Ilčić.
Na jadikovke HDZ-ovca Darka Milinovića, nekad visokorangiranog HDZ-ovca koji je nezadovoljan svojom pozicijom na listama za 9. izbornu jedinicu, te je najavio mogućnost da sam sebe izbriše s te liste, Ilčić ne zna je li uzrok toga Hrast, te da ‘se to mora pitati Milinovića.’
Nadalje, čini se kako će hrvatska javnost i dalje biti u šoku, nevjerici i nezanju, jer Ilčić ne želi otkriti koji su razlozi njegova izostanka s lista za zastupničku fotelju.
Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI