Neovisni novinarski portal
16.4.2024.
SCENA
Darko Jurković Charlie

Pojačanje OFF-a:
Na festival dolazi ovogodišnji porinovac Darko Jurković – Charlie

Darko Jurković Charlie

Jedan od najboljih hrvatskih jazz gitarista, Darko Jurković – Charlie, novo je ime 10. OFF jazz&blues festivala u Šibeniku. Charlie će nastupiti drugog dana festivala (15. srpnja) prije grupe Kries, budući da je dvojac Bow vs Plectrum morao otkazati nastup zbog zdravstvenih problema jednog od članova.

Darko Jurković Charlie

Darko Jurković Charlie

Sreća u nesreći za organizatore OFF-a , nakon jučerašnje vijesti o naglom otkazivanju dolaska  Bow vs Plectrum, bila je da je Charlie Jurković imao slobodan termin ovoga petka te je odmah pristao doći na OFF. Festival je tako, pomalo neočekivano, dobio u line-upu još jednog “kapitalca”.
Darko Jurković – Charlie, jedan je od ponajboljih jazz gitarist sa ovih prostora, a lani je objavio album naziva “Two”, drugi po redu CD na kojem predstavlja svoju specifičnu tehniku sviranja na dvije gitare istovremeno, pritom stvarajući sasvim novi i jedinstven zvuk jazz gitare.
Skladba “Under the Open Sky” bila je nominirana za glazbenu nagradu Porin u dvije kategorije, za najbolju jazz skladbu te najbolju jazz izvedbu, a s tom je skladbom nastupio pred više od 4000 ljudi u splitskoj Spaladium Areni.
Porin mu nije izbjegao ove godine, a podijelio ga je s Matijom Dedićem za album “Jazzy Bach” u kategoriji “Najbolji album jazz glazbe”.
Podsjećamo, OFF festival u četvrtak (14.07.) otvaraju Tamara Obrovac i Matija Dedić Quartet i Mike Sponza Band, u petak (15.07.) nastupaju Darko Jurković – Charlie i Kries, a subota (16.07.) je rezervirana za Miro Kadoić Sextet i Esmu Redžepovu.
Ulaznice se prodaju po cijeni od 120 kuna (dnevna) i 240 kuna (festivalska) u caffe baru Bono i na štandu nasuprot šibenskog Kazalište te od 14. srpnja i na ulazima na festivalskoj lokaciji na trgu I.G. Kovačića.

Tags: ,

VEZANE VIJESTI