Neovisni novinarski portal
16.4.2024.
SCENA
offYoga

OffYoga festival okupio više od 500 vježbača iz cijelog svijeta

offYoga

OffYoga, festival koji je proteklog tjedna bio održan u sklopu 10. OFF jazz&blues festivala u Šibeniku, izazvao je veliki interes.

offYoga

offYoga

Protekle subote zatvoren je drugi offYoga festival Šibenik. Ova opuštena i bezbrižna šarada istočnih vještina okupila je međunarodni tim učitelja te brojnu i veselu publiku vježbača s raznih geografskih širina. Domaćim, šibenskim učiteljima Jassni Luni Jozić (Ashtanga Yoga), Anti Samodolu (Yoga kod Ante), Leonardu Gospodnetiću (Divine Energy Yoga) i dr. Ireni Ateljević (Integral Yoga of Action), pridružili su se Zagrepčani Davor Haber (Thai masaža), Dobroslav Jakovljević (Aikido) i Sanja Baković (Yoga srca) te Splićanke Sandra Neretljaković (Zenyoga) i Sonja Jukić (Qi gong i Tai chi). Da bi festival dobio epitet međunarodnog, zaslužni su učitelji Frederic Condorier (Iyengar Yoga) iz Francuske i Janez Rojec (Art of living) iz Slovenije.
– Vježbalo se šest dana, tri puta dnevno. Svaki dan, ujutro rano u D-resortu Ante Samodol nas je budio lahorom osam pokreta Chana. Jutarnje vježbanje se održavalo u dvorani OŠ Fausta Vrančića, a večernje u kongresnoj dvorani Tehničke škole – rekao je Dražen Škarica, jedan od organizatora offYoga festivala.
U svim programima festivala sudjelovalo je 526 vježbača iz Šibenika, cijele Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Francuske, Švicarske, Rusije i Kanade.
– Festival se i ovaj put pokazao iznimno perspektivnom i potentnom manifestacijom i kad govorimo o praksi yoge i srodnih vještina i kad govorimo o turističkoj promociji našega grada. Preko sto tisuća posjeta Facebook stranici offYoga festivala dovoljno govori o interesu za aktivnosti festivala i naslućuje njegov potencijal u budućnosti – ističu organizatori.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI