Neovisni novinarski portal
23.10.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Predsjednik Sabora priznao: Za hrvatske građane bilo bi najbolje da nema ni Karamarka ni Oreškovića ni Petrova

Predsjednik Sabora priznao:
Za hrvatske građane bilo bi najbolje da nema ni Karamarka ni Oreškovića ni Petrova

Komentirajući izjavu predsjednika HDZ-a i prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka koji je rekao kako bi bilo najbolje da iz Vlade odu i on i premijer Orešković i Petrov, predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner, najozbiljnije je ustvrdio da je to vrlo konstruktivni prijedlog Karamarka koji je njime pokazao veliku odgovornost i liderski, državnički stav.
Željko Reiner na konstituirajućoj sjednici Hrvatskog sabora (Foto Damir Senčar/Hina)

Željko Reiner na konstituirajućoj sjednici Hrvatskog sabora (Foto Damir Senčar/Hina)

Komentirajući izjavu predsjednika HDZ-a i prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka koji je rekao kako bi bilo najbolje da iz Vlade odu i on i premijer Orešković i Petrov, predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner, najozbiljnije je ustvrdio da je to vrlo konstruktivni prijedlog Karamarka koji je njime pokazao veliku odgovornost i liderski, državnički stav.

“To je jedan vrlo konstruktivni prijedlog gospodina Karamarka koji je njime pokazao veliku odgovornost i zapravo jedan liderski, državnički stav, u kojem je on spreman zapravo na uštrb svojeg ega, što je već jednom učinio. Sjetimo se kada se formirala ova vlada, kada je on, mada vodeći najjaču stranku, pristao ne biti premijer nego doći na mjesto prvog potpredsjednika.  Ovo je jedan potez koji može razriješiti ovaj gordijski čvor koji se na žalost stvorio”, izjavio je u srijedu navečer Reiner za Novu TV.

Kako prenosi Hina,  na upit što će se u četvrtak događati u Saboru i hoće li na dnevni red uvrstiti zahtjev Laburista za raspuštanje Sabora, ali i ovaj zahtjev za opozivom, predsjednik Sabora Reiner rekao je da zahtjev za opoziv sve trojice predsjednika i potpredsjednika Vlade nije još stigao u pisanoj formi.

Komentirajući današnje pismo HDZ-ovih europarlamentaraca u kojem svoje stranačke kolege pozivaju da ne glasaju za opoziv premijera i da ne ruše Vladu,  Reiner je rekao kako je to pismo najbolji dokaz da je HDZ uistinu demokratska.

Na upit  jesu li, nakon izjave Karamarka,  počeli razgovori na relaciji Karamarko – Orešković – Petrov o povlačenju iz Vlade, Reiner je rekao kako je ta ideja konstruktivna i da ta ideja uistinu može pomoći razrješenju situacije za dobrobit hrvatskih građana.

“Gospodin Karamarko je vrlo jasno rekao svoj stav. Sad je red na preostaloj dvojici da kažu je li im stalo da se stvar razriješi i da, na uštrb svojih ega, odstupe, dakle da sva trojica odstupe i na taj način se razriješi ova situacija, ponavljam na korist hrvatskih građana, ili to neće učiniti nego će pribjeći nekim drugim potezima”, naglasio je predsjednik Sabora Reiner.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI