Neovisni novinarski portal
20.9.2021.
IZDVOJENO
S ranijeg Plesa s anđelima (foto Skautski klub Marjan)

Ples s anđelima:
Srceuključivački, inkluzivni, tradicionalno razdragani disco party…

S ranijeg Plesa s anđelima (foto Skautski klub Marjan)

S ranijeg Plesa s anđelima (foto Skautski klub Marjan)

Vjerojatno najspontanija, najiskrenija i najveselija plesna zabava na Jadranu i šire i ove će se godine dogoditi u Splitu. Nema to veze s ultrama i sličnim party zbivanjima, jer sudionicima za veselje ne trebaju ni skupe ulaznice, ni miješani napitci niti išta drugo izuzev – veselog srca. I glazbe.  To se naširoko poznato disco veselje zove – Ples s anđelima. Evo i zašto:

– Pozivamo Vas na deveti po redu Ples s anđelima, jedinstveni srceuključivački disco party za sve osobe s posebnim potrebama ovu nedjelju, 7. veljače od 17 do 20 sati u klubu Vanilla na Poljudu u Splitu. Podsjetimo se kako je ovaj inkluzijski party započeo 2008. godine i već prve godine dobio nagradu za najbolji volonterski projekt naše Županije. Postao je tradicionalna godišnja svetkovina svih osoba s posebnim potrebama u našem podneblju te ga se s nestrpljenjem čeka i za njega priprema – poziva Herci Ganza Čaljkušić, voditeljica projekta.

Plesni sabor anđela

Ovaj svojevrsni plesni sabor anđela svake godine okupi  između 700 i 900 osoba s posebnim potrebama. Obično se na Plesu anđela temeljito isplešu  korisnici ustanova Juraj Bonači, njihove Dislocirane jedinice Firule, centra u Makarskoj i Sinju, predstavnici Centra u Vrlici, članovi udruga Srce, Lastavice, Zvono, Anđeli, Sindrom down i mnogi drugi. Nije baš da se na plesnom podiju raspameti samo vesela družina iz spomenutih centara – ubrzo se opuste, doduše nešto teže, i oni koji nisu s posebnim potrebama, kako se to kaže…
Maskirani plesač s anđelima (foto youtube)

Maskirani plesač s anđelima (foto youtube)

– Ali tu su i  brojni sugrađani, volonteri… ljudi koji su ovaj projekt prihvatili kao svoju feštu ljubavi jer se redovito odvija u doba Valentinova. No, posljednje tri godine Ples s anđelima odvija se i pod maskama što je doprinijelo brisanju svih razlika! Posebno smo ponosni što smo od prošle godine redovni dio programa Splitskog krnjevala – veli Pinija Poljaković, jedna od organizatorica i sudionica Plesa s anđelima.

Inkluzija je dvosmjerna

Ovogodišnji Ples s anđelima održat će se u organizaciji Skautskog kluba Marjan te pod sponzorstvom Splitske banke – Societe Generale Group u klubu Vanilla ​u Poljudu koji besplatno ustupa prostor i konobare koji volontiraju za ovu prigodu, te uz DJ Chibija i gosta iznenađenja (poznatog splitskog pjevača).
Organizatori pozivaju sve koji se žele uključiti u ovu zabavu da dođu, te da doprinesu inkluziji, aktivnostima kojima je cilj što bolje uključiti u uobičajeni život osobe s poteškoćama. A ovo je prilika i za one koji se teže uključuju na plesni podiij da nauče ponešto od onih koji to čine – lakše.
Odnosno da se inkludiraju u disko veselje, s obzirom da je inkluzija – dvosmjerni proces.

ples s anđelima

 

 

Tags: , , , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI