Neovisni novinarski portal
26.7.2021.
IZDVOJENO
Maškare preuzele ključeve Šibenika: ‘Vratit ćemo SuperUho!’

Maškare preuzele ključeve Šibenika:
‘Vratit ćemo SuperUho!’

Kao i svake godine u ovo vrijeme, u gradu je došlo smjene vlasti.

Maskare 2

Fešta na primopredaji ključeva grada (Foto: Jozica Krnić)

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić otišao je na zasluženi odmor. Samo, malo je požurio, pa se na tradicionalnoj predaji ključeva grada maškaranoj povorci, nije ni pojavio. Tako smo došli do presedana kada ključevima barata njegov zamjenik, čime bi se mogao pozabaviti pravni tim stručnjaka iz redova maškara, jer moguće je da primopredaja nije bila po Zakonu o primopredaji gradskih ključeva i samim time nevažeća.
No, ispalo je iznenađujuće dobro. Nikica Penđer, dogradonačelnik s izgledno nelegalnom funkcijom “čuvara ključeva”, prvi je uvaženi gost iz gradske uprave koji je na svečanosti primopredaje na Trgu Republike Hrvatske plesao s maskiranom djecom. Stavio je na glavu naočale u obliku srca i dobro se zabavljao. I samo zbog toga voljni smo zažmiriti na eventualno kršenje zakona. Dobio je “lajk” od nekoliko stotina okupljene djece iz svih šibenskih vrtića.
– Sve smo razradili dogradonačelniče, situacija je pod kontrolom. Dok se vi vratite na posao, tvrđava sv. Ivana bit će gotova, uredit će se kino Odeon, vratit će se SuperUho, ispod Poljane bit će garaža, gradska blagajna bit će puna, a i skele na kupoli Katedrale više biti neće – obećali su lideri maškara s pozornice, dok su se po trgu dijelile krafne.
– Povedite svoje kolege iz gradske uprave na sanjkanje, opustite se i ne brinite. Gradu se neće dogoditi ništa. Mi, maškare, preuzimamo Šibenik – poručile su maškare.
– S punim povjerenjem skidam ovaj ključ s privjeska i predajem ga u vaše ruke. Radujte se, veselite i čuvajte naš grad. Gdje vlada nered – uvedite red, gdje vlada nerad – uvedite rad, gdje vlada tuga – uvedite sreću! – rekao je Penđer nakon što se naplesao.
Dogradonačelnik se pokazao dorastao zadatku. A vama gradonačelniče pozdrav, ma gdje god bili.

 

Fotogalerija Jozice Krnić:

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI