Neovisni novinarski portal
16.7.2024.
IZDVOJENO
Pokušaj filmskog bijega iz riječkog zatvora: Plan je bio tempiran na dan karnevala

Pokušaj filmskog bijega iz riječkog zatvora:
Plan je bio tempiran na dan karnevala

Znate ono kad život imitira film? E, upravo to se dogodilo u slučaju nedjeljnog pokušaja bijega dvojice zatvorenika iz riječkog zatvora, koji su, izgleda, mislili da se filmski scenarij može bez greške prenijeti na stvarnost. No, plan je propao, bijeg je osujećen, a bjegunci će biti dodatno kažnjeni i na filmske prizore će morati zaboraviti. Život je, ipak, puno više od filma…

U Zatvoru u Rijeci, smještenom u centru grada, kako su za medije potvrdili iz Uprave za zatvorski sustav i probaciju, u nedjelju 11. veljače je zabilježen incident u kojem su uhvaćena dvojica zatvorenika koja su iz jedne ćelije šipkom kopali beton radeći tunel za bijeg. Prvotno se spominjala čak cijela skupina zatvorenika, njih desetak koji su u “akciju” bili uključeni, no ispostavilo se da su bila u pitanju samo dvojica koja su, očito dugo i pomno smišljala plan kako neopaženo pobjeći i domoći se “slobode”. U plan bijega su ukalkulirali, navodno, i maškare među koje su se, kako navode 24sata, namjeravali ugurati i neprimijećeno izgubiti u maškaranoj povorci.

No, zatvorsko osiguranje je primijetilo da se nešto neobično događa i pravovremenim reagiranjem i razotkrivanjem plana “zatvorske filmske dvojke” spriječilo bijeg. Koliko dugo i čime su kopali tunel, koliko su iskopali i gdje su deponirali šutu, kao i druge detalje priče tek će otkriti istraga.

Veću štetu, osim oštećenja zida zatvorske ćelije koji ih je trebao tunelom odvesti do vanjskog svijeta, navodno nisu napravili, no još se utvrđuju okolnosti ovog intrigantnog događaja.

Kako je priopćilo Ministarstvo pravosuđa, “nadležne službe zatvorskog sustava poduzet će mjere u okviru svoga djelokruga s ciljem minimiziranja nastale štete, sankcioniranja uključenih osoba lišenih slobode i podizanja razine sigurnosti u navedenom kaznenom tijelu”.

Za sve one koji vjeruju da život može jednako vjerno imitirati film kao što film imitira život, ovo bi moglo biti poučno iskustvo…

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI