Neovisni novinarski portal
3.12.2021.
IZDVOJENO
Novogodišnje kupanje u Šibeniku: Rekord oboren, uspjeh potpun!

Novogodišnje kupanje u Šibeniku:
Rekord oboren, uspjeh potpun!

Čak 22 kupača i preko petsto gledatelja učinili su novogodišnje kupanje na Banju najspektakularnijim dosad.

Novogodišnja banjada na Banju (Foto Josica Krnić i Hrvoslav Pavić) (4)

Novogodišnje kupanje na Banju (Foto: Jozica Krnić)

Ostvarila su se najgora strahovanja organizatora iz JK Val: posebno izrađenih crvenih ručnika bilo je dvadeset, a kupača se na Banju pojavilo dvadeset i dva! Dosadašnji rekord od 14 kupača debelo je premašen, a dvadeset i dvojica najhrabrijih (plus jedan pas) dokazali su da je ideja novogodišnjeg kupanja u Šibeniku, započeta prije četiri godine, u potpunosti zaživjela i postala tradicionalni, nezaobilazni događaj. Petstotinjak Šibenčana koji su pili kuhano vino i aplauzom ohrabrivali kupače, živi su dokaz tome.
Vrijeme je opet poslužilo. Na kopnu sedam stupnjeva, u moru pet. No bez bure, pa je postslavljeničko uživanje bilo potpuno. Svirala je Šibenska narodna glazba, svirale su Gordana i Lora Pavić, majka i kći, Žika i Rade puštali su odabrane hitove s razglasa, a sve su s mora promatrali mladi optimisti iz kluba Val.

Zvijezda novogodišnjeg kupanja bila je 76-godišnja Eržebet Horvat, Mađarica iz Bečeja, koja se, bez iznimke, kupa svaki dan, pa se došla danas pokazati i pred kamerama. – Jako mi godi, a vjerujem da je i zdravo – kazala je Eržebet, čija se majka također kupala preko cijele godine i doživjela 92 godine. Dakle, Eržebet na Banju očekujemo i u idućim desetljećima.
Rekordna 22 kupača ipak nisu bili prvi u županiji koji su jutros skočili u more. Reporteri TRIS-a svjedočili su rano jutros ponoćnom kupanju dvojice prehrabrih slavljenika u Tribunju. Detalji su poznati redakciji, čiji im članovi ovom prilikom skidaju kapu.
Fotogalerija Jozice Krnić:
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI