Neovisni novinarski portal
24.10.2021.
POLITIKA
Grb MNK Ustanik

Stop ‘ustašijanju’:
MNK ‘Ustanik’ Luke Podruga ne smije igrati u Tisnom

Grb MNK Ustanik
Grb MNK Ustanik

Grb MNK Ustanik

Načelnik Općine Tisno i ponovno izabrani saborski zastupnik SDP-a Ivan Klarin zabranio je splitskom Malonogometnom klubu ‘Ustanik’ igranje u sportskoj dvorani u Tisnom i na svim malonogometnim igralištima na području Općine.

Hrvatskom nogometnom savezu i njegovom predsjedniku Davoru Šukeru Klarin je uputio ‘Obavijest o zabrani raspolaganja sportske dvorane Tisno u sklopu II  Hrvatske malonogometne lige – Jug’, a sve zbog najave kako bi tu trebao igrati MNK ‘Ustanik’, klub koji, najblaže rečeno, koketira sa ustaštvom i čiji je predsjednik saborski zastupnik HČSP-a i Domoljubne koalicije Luka Podrug.

– Ovim putem Vas izvještavamo da se Malonogometni klub Jezera s područja Općine Tisno  natječe u II HML – Jug, te da im je matična sportska dvorana, sportska dvorana Tisno gdje i održavaju svoje treninge i odigravaju utakmice II Hrvatske malonogometne lige – Jug. Općina Tisno pomaže sve sportske klubove, pogotovo MNK Jezera, kao nogometni klub u II HML – Jug. Ovim putem želimo Vas također izvijestiti o informacijama koje smo dobili, da se u sklopu II HML – Jug natječe i Malonogometni klub Ustanik iz Splita te da bi se sljedeće kolo odigravanja zajedničke utakmice trebalo održati u sportskoj dvorani Tisno. S obzirom na upozorenja pojedinih sportskih djelatnika a i prema našem internom uvidu, MNK Ustanik Split u svojem službenom sportskom grbu kao i drugim obilježjima kluba veličaju Nezavisnu državu Hrvatsku (NDH) koristeći veći dio zabranjene ikonografije što je suprotno pozitivnim pravnim propisima Republike Hrvatske. Sukladno navedenom obrazloženju ne želeći ugroziti održavanje odvijanja II HML – Jug, na vrijeme Vas obavještavamo da sportska dvorana Tisno neće niti na jednoj od utakmica, kao sportska dvorana u kojoj se održava dio lige, biti domaćin utakmica na kojoj se pojavljuje MNK Ustanik, sve do trenutka promjene, po nama, zabranjene, ikonografije u Republici Hrvatskoj – stoji u dopisu Ivana Klarina Davoru Šukeru.
Ovo nije prvi put da se netko buni zbog slova stiliziranog ‘U’ na grbu ‘Ustanika’, crnih dresova i drugih obilježja ovoga kluba. No, Policijska uprava splitsko-dalmatinska u koordinaciji s Državnim odvjetništvom u tim obilježjima nije utvrdila obilježja kaznenog djela, niti prekršaja.

– Bez obzira na razna pravna tumačenja, sasvim je jasno da taj klub promiče i veliča NDH i ustaše, kao što je jasno i da je tako nešto u našoj općini nepoželjno i da mi to možemo spriječiti – rekao nam je Klarin na primjedbu da obilježja ‘Ustanika’ dosad nisu sankcionirana.

 ‘Ustanik’ je klub splitske podružnice Hrvatske čiste stranke prava i njihova predsjednika Luke Podruga, te se donedavno i zvao ‘MNK Ustanik HČSP’.  Adresa je sjedišta kluba Marulićeva 6 u Splitu, što je i adresa sjedišta podružnice HČSP-a.

Otvaranje sportske dvorane u Tisnom -  HČSP-ovci ovdje neće igrati (Foto: H. Pavić)

S otvaranja sportske dvorane u Tisnom – HČSP-ovci ovdje neće igrati, barem dok je SDP na vlasti u Općini (Foto: H. Pavić)

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI