Neovisni novinarski portal
18.10.2021.
POLITIKA
Angela Merkel i Tomislav Karamarko (Foto: HDZ)

Sanader nije pokolebao Angelu Merkel i CDU

Angela Merkel i Tomislav Karamarko (Foto: HDZ)
Angela Merkel i Tomislav Karamarko (Foto: HDZ)

Angela Merkel i Tomislav Karamarko (Foto: HDZ)

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko susreo se u utorak u Berlinu s predsjednicom Kršćansko-demokratske unije/CDU i njemačkom kancelarkom  Angelom Merkel.

Kako javljaju iz HDZ-a (POVEZNICA), predsjednica CDU-a Angela Merkel dala je punu potporu HDZ-u kao sestrinskoj pučkoj stranci i njezinom predsjedniku Tomislavu Karamarku na predstojećim parlamentarnim izborima.

Na sastanku se, uz pomoć prevoditelja, jer Karamarko ne zna njemački ni engleski, razgovaralo i o izazovima koje aktualna izbjeglička kriza stavlja pred Hrvatsku i Njemačku, Europsku uniju, ali i Europu u cjelini.

Predsjednik Karamarko izjavio je nakon sastanka kako su se suglasili da se taj veliki problem – koji zahvaća i opterećuje Europu – može rješavati jedino u sporazumu, savezništvu i razgovoru s prvim susjedima i unutar cijelog europskog mozaika.

Razgovarali su i o ključnim gospodarskim izazovima u Hrvatskoj. Zaključeno je da je potrebno intenziviranje gospodarske suradnje između Hrvatske i Njemačke nakon izbora 8. studenog.

Nakon objave vijesti o potpori Angele Merkel i CDU-a  HDZ-u na društvenim mrežama pojavila se snimka njemačke kancelarke iz 2007. godine. S porukom ‘Smijemo li joj opet vjerovati’ ide promidžbeni spot u kojem Merkel uoči izbora daje potporu tadašnjem predsjedniku HDZ-a dr. Ivi Sanaderu. – Hrvatska se posljednjih godina počela brzo razvijati. Reforme u gospodarstvu, javnoj upravi i pravosuđu zemlju su pretvorile u pokretača jugoistočne Europe. Hrvatska je na dobrom putu da postane članica EU. Sve je to učinjeno pod vodstvom HDZ-a i  Ive Sanadera – govori Merkel u spotu naslovljenom ‘Da se ne zaboravi…’

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI