Neovisni novinarski portal
22.6.2021.
EKOLOGIJA / UKRATKO
NP Krka: Svečano otvaramo Stinice – mjesto za odmor, informiranje i usmjeravanje

NP Krka:
Svečano otvaramo Stinice – mjesto za odmor, informiranje i usmjeravanje

NP Krka“ odlučila je u Stinicama posjetiteljima ponuditi mjesto za odmor, informiranje i usmjeravanje, kako kažu.
Detalj iz Oziđane pećine - pećinar se grije pokraj simulacije ognjišta Foto TRIS/H. Pavić)

Detalj iz Oziđane pećine – pećinar se grije pokraj simulacije ognjišta Foto TRIS/H. Pavić)

– Zbog sve većeg zanimanja posjetitelja za Visovac i poučno-pješačku stazu Stinice – Roški slap – Oziđana pećina, JU „NP Krka“ odlučila je posjetiteljima ponuditi mjesto za odmor, informiranje i usmjeravanje – javljaju iz Nacionalnog parka Krka.

Kako kažu, objekt Stinice će se svečano otvoriti u ponedjeljak, 17. kolovoza 2015. u 11 sati na Stinicama (na lijevoj obali Krke nasuprot otočića Visovca) u organizaciji Javne ustanove „Nacionalni park Krka“.
– Objekt „Stinice“ služit će za prihvat posjetitelja u kojem će se odvijati poslovi maloprodaje (ugostiteljstvo, suvenirnica) i poslovi prodaje izleta za sve koji Park posjećuju s lijeve obale Krke. U sanaciju i obnovu objekta „Stinice“ JU „NP Krka“ proteklih je godina uložila 1,5 milijuna kuna a svojom funkcijom potpuno se uklapa u sadržaje koji su otvoreni ili su u tijeku realizacije za posjetitelje srednjeg toka Krke. Osim posjeta Visovcu, sa Stinica se polazi i u 8,5 km dugu šetnju jednom od najljepših poučno-pješačkih staza u Hrvatskoj, izuzetnoj po prirodnoj, geomorfološkoj, kulturnopovijesnoj i pejsažnoj vrijednosti – kaže Krešimir Šakić, ravnatelj NP Krka.
Kako ga opisuju u NP Krka, otok Visovac je biser hrvatske kulturne i prirodne baštine, nalazi se u Nacionalnom parku „Krka“, u pitomom proširenju rijeke Krke između Skradinskog buka i Roškog slapa, dvaju od njezinih sedam sedrenih slapova, a franjevački samostan i crkva na otoku čine jedinstvenu ambijentalnu cjelinu u prekrasnom krajobrazu Visovačkog jezera.
Nešto više o poučno-pješačkoj stazi od Stinica do Oziđane pećine doznajte na ovoj poveznici.

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI