Neovisni novinarski portal
16.7.2024.
KULTURA / SCENA
OFF jazz & blues: Uz glavni program festivala, petodnevno vježbanje yoge

OFF jazz & blues:
Uz glavni program festivala, petodnevno vježbanje yoge

Mostar Sevdah Reunion, Rosenberg Trio i Rambo Amadeus glavne su zvijezde ovogodišnjeg OFF festivala u Šibeniku, a ove godine kao prateći program organiziran je i petodnevni OFF yoga festival.

Marko Podrug, Vojislav Marković, Dražen Škarica i Marko Ramljak na današnjoj tiskovnoj konferenciji (Foto: Hrvoslav Pavić)

Danas su potvrđeni izvođači koji će od 16. do 18. srpnja nastupiti na OFF jazz & blues festivalu u Šibeniku. Deveto izdanje OFF-a dovodi Borna Šercar’s Jazziana Croatica i Mostar Sevdah Reunion (16. srpnja), Matija Dedić & Šimun Matišić i Rosenberg Trio (17. srpnja) te Marko Ramljak Band i Rambo Amadeus (18. srpnja).
Europske koncertna atrakcija, Mostar Sevdah Reunion, dolaze prvi put u Šibenik u originalnoj postavi, ponajbolji svjetski gypsy swing gitarist Stochelo Rosenberg prije nekoliko mjeseci napunio je zagrebački Lisinski, a Rambo Amadeus trebao bi na OFF-u dokazati da se radi o vrhunskom jazz glazbeniku.
Jedan od izvođača ovogodišnjem 9. OFF-a, violinist Marko Ramljak, bio je na današnjoj presici u 2FG dizajnerskom studiju. – Ovo je fascinantno. Prošlo je deset godina od jedne lijepe zamisli, u međuvremenu je ovo postala jedna slika koja odiše stanje Šibenika. Svi ovi ljudi koji se bore da taj festival opstane, još uvijek su skupa. Kad vidim tu ujedinjenost, uvijek se naježim – kazao je Ramljak kojemu je ove godine izašao odličan instrumentalan album “Mindset” na kojem gostuju svjetska glazbena imena poput Stephana Edouarda, Vlatka Stefanovskog, Elvisa Stanića i Lenarta Krečiča. Ramljak je nastupio na prvom OFF festivalu, lani je gostovao na koncertu Vlatka Stefanovskog, a ove se godine vraća kako bi promovirao novi solo uradak.

(Foto: Hrvoslav Pavić)

OFF yoga je svojevrsni “festival u festivalu”, kojega organizira Dražen Škarica, šibenski socijalni radnik i učitelj yoge. – Sam naziv festivala i pristup cijeloj priči je dosta opušten i bezbrižan te ova kombinacija, koliko god bila neobična, prilično je zanimljiva. Naravno, svi su pozvani na vježbanje, a svoje vještine će Šibenčanima predstaviti poznati hrvatski učitelji yoge Karmen Mihalinac, Sonja Jukić, Ivan Vuković, Ante Samodol i drugi – kazao je Škarica, koji je najavio je warm-up koncert grupe Shamballa, koji će biti održan 15. srpnja ispred bara Vino&Ino.
Direktor OFF festivala, Vojislav Marković, najavio je još jedan warm-up iste večeri; 15. srpnja ispred kafića Domald nastupit će šibensko-zagrebački blues sastav Colours of Blue.
Ulaznice za OFF mogu se kupiti u barovima Bono i Domald, a od danas (utorak, 7. srpnja) moći će se nabaviti i na štandu nasuprot šibenskog kazališta. Cijena dnevnih ulaznica je 90 kuna (na ulazu 100 kuna), a festivalskih je 210 kuna.
16. srpnja (22h)
– Borna Šercar’s Jazziana Croatica
– Mostar Sevdah Reunion
17. srpnja: (22h)
– Matija Dedić & Šimun Matišić
– Rosenberg Trio
18. srpnja: (22h)
– Marko Ramljak Band
– Rambo Amadeus

 

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI