Neovisni novinarski portal
20.10.2021.
SCENA
Vessel

Žedno uho kompletiralo ovogodišnji eksperimentalni i progresivni program

Vessel

Međunarodni festival aktualne glazbe, Žedno uho, bit će održan u Zagrebu, u klubu Močvara, od 19. od 23.svibnja.

Vessel

Vessel

Ovogodišnje 16. izdanje Žedno uho festivala fokusirano je na nezavisnu scenu eksperimentalne i klupske progresivne elektronske glazbe, ali također i na omiljene žednouhe glazbene žanrove: post, noise i avant rock.

Novopotvrđena četiri izvođača – Oren Ambarchi, Franz Kafka Ensemble, CFSN DJs,  WORLD PC feat. FluffLord – ujedno najavljuju i kompletan popis izvođača koji će nastupiti na Žednom uhu.

19.05., Močvara, 30 kuna

OREN AMBARCHI
Oren Ambarchi je australski kompozitor i multi-instrumentalist, te nesumnjivo korifej suvremene improvizirane glazbe. Ambarchijev gitarski zvuk The Wire opisuje kao alienovsku apstrakciju i kao laboratorij proširenog zvuka.

FRANZ KAFKA ENSEMBLE
Franz Kafka Ensemble nastao je okupljanjem nekoliko generacija glazbenika sa zagrebačke nezavisne scene u kolektiv koji spaja različite utjecaje – od math/post rocka benda Peach Pit iz kojeg potječu bubnjar Bruno i gitarist Franc, preko avant jazz, world music i contemporary utjecaja koje su donijeli Prica (Cul De Sac, Haustor…) i Pavlica (Jinx, Kawasaki 3P, Cul De Sac, Haustor…), do osvje‍ženja u vidu klasično obrazovanog trombonista Ivana Marincela (Antenat) i svestranog basista Roka Crnića.

Mylets

Mylets

20.05. Močvara, 80/100 kuna

AND SO I WATCH YOU FROM AFAR
Bend je aktivan od 2005. godine kao četvoročlani sastav. ASIWYFA pomoću instrumenata, efekata i glasova stvaraju egzotiène, opijajuće glazbene teksture i minijature pune emocija koje poput kola‍ža sla‍žu u moderno rock glazbeno djelo.

MYLETS
Mylets nastupa samostalno, no širok i kompleksan zvuk koji stvara daje privid kao da je na pozornici bar četvoročlani math rock bend s velikim iskustvom i karijerom iza sebe.  Pri skladanju i nastupima u‍ivo Mylets se koristi artiljerijom analognih elektronskih instrumenata –  ritam mašina, samplera, efekata, gitarističkih pedala…

HA DET BRA
Počeci zagrebačkog noise-rock / hardcore-punk benda se‍žu u 1992. godinu. Do 1996. imali su već nekoliko izdanja i velik broj poklonika, a s radom su prestali 1998. godine, kada su članovi benda počeli graditi karijere u kultnim bendovima kao što su Gone Bald i Analena. Nedavno su objavili novi album Societea For Two za Geenger Records.

Anton Maskeliade

Anton Maskeliade

22.05., Močvara, 65n/80 kuna

VESSEL
Sebastian Gainsborough poznatiji kao Vessel je mladi britanski skladatelj atipične klupske elektronske glazbe. Klasičan klupski ritam i atmosferu undergrund techno i house glazbe Vessel kroz komponiranje transforira u zbunjujuće, moćne  vrtloge izlomljenih ritmova.

B. FLEISCHMANN
Glazbenu karijeru Bernhard Fleischmann započeo je sredinom 90-ih godina kao bubnjar, ali vrlo brzo kreće skladati u to vrijeme minimalističku elektronsku glazbu. Vremenom u svoju gotovo ambijentalnu glazbu nadodaje ž‍ive instrumente – gitaru, piano, saksofon, ali također i konkretne ritmove i vokale.

CFSN DJs
CFSN DJs je jedan od glavnih projekata CFSN-a, udruge za promicanje audio-vizualnih umjetnosti. Po glazbenoj du‍žnosti proputovali su skoro cijelu Europu, od Bugarske i Makedonije, preko Budimpešte, Praga do Berlina i Londona te nastupili na velikim festivalima

Oren Ambarchi

Oren Ambarchi

 
23.05., Močvara, 20 kuna

ANTON MASKELIADE
Anton Maskeliade dolazi iz Moskve i slovi za jednog od najzanimljivijih mladih glazbenika, ne samo na domaćem terenu, nego i u cijeloj Europi. Jedan je od prvih umjetnika koji izvodi glazbu i osigurava prateće vizuale pomoću tehnologije kontrole pokreta, a u tome se koristi cijelim tijelom i samplerima.

WORLD PC feat. FluffLord (Živa muzika)
Živa Muzika je relativno mlada skupina koncertnih i party promotora i DJ-a koji stoje i iza istoimene tjedne emisije na Radio Studentu, posvećene aktualnim zvukovima undeground i pop glazbe. Njihovi setovi i eventi pokrivaju različite glazbene ‍žanrove i scene, od eksperimentalne glazbe, elektronike i synth-popa sve do r&b-ja i hip-hopa.

Festivalske ulaznice za 16. Žedno Uho festival po cijeni od 150 kuna kao i ulaznice za pojedine koncerte mogu se kupiti u Zagrebu, u Rockmark knji‍žari, Berislavićeva 13 i u Dirty Old Shopu, Tratinska 18.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI