Neovisni novinarski portal
26.11.2021.
POLITIKA
Otvoreno pismo Karamarkovog zamjenika Drage Prgometa braniteljima u Savskoj: Vrijeme je da prekinete prosvjed!

Otvoreno pismo Karamarkovog zamjenika Drage Prgometa braniteljima u Savskoj:
Vrijeme je da prekinete prosvjed!

Drago Prgomet, zamjenik predsjednika HDZ-a, obratio se na svom internetskom profilu braniteljima pod šatorom u Savskoj 66. i pozvao ih da prekinu prosvjed, da poštuju zakone i institucije hrvatske države za koju su se borili. HDZ ne dijeli njegov stav, i dalje podupiru prosvjednike u njihovom kampiranju pred Ministarstvom branitelja, a nepoćudnog Prgometa ipak, neće kazniti...

Savska 66 - 28. dan prosvjeda (4)Glas razuma iz HDZ-a! Drago Prgomet. Zamjenik predsjednika HDZ-a. Racionalan, miroljubiv čovjek, objavio je na svome internetskom profilu apel braniteljima  da prekinu prosvjed. Iz HDZ-a nije dobio aplauz. Glasnogovornik stranke, vječito ljutiti, opori Gordan Jandroković ogradio se od kolege Prgometa. – To je njegov osobni stav. A stav HDZ-a se zna. Mi i dalje podržavamo prosvjed i očekujemo od Vlade da zahtjeve prosvjednika ispuni- nepomirljivo će Jandroković, dodajući usput, kako za Prgometa kazne neće biti. Kako velikodušno…

Sto braniteljskih dana u Savskoj, protestnih, mučnih, antagonizirale su hrvatsko društvo, Hrvatska je podjeljenija više nego ikad. A trebalo bi biti suprotno, drži Karamarkov zamjenik Drago Prgomet u svome otvorenom pismu veteranima u Savskoj 66. Pozivajući na suradnju i kompromis, a ne zaoštravanje situacije. Danas su političke poruke, kaže jedan od vodećih, mada „nepriznatih“ ljudi HDZ-a, temeljene na potpunom antagoniziranju, a katkada i na mržnji političkih oponenata. Samo smo mi dobri, sve ostalo je zlo. Mi ili oni- ističe, napominjući kako ne može prihvatiti da su hajdučija svi oni koji nisu za SDP, ali niti da su domoljubi samo oni koji su za HDZ. Karamarkov nesuđeni prvi suradnik ne prihvaća ni da su kriminalna zadruga svi koji nisu dio Kukuriku koalicije, a niti da je ova vlast nenarodna.

– To je uvreda za moje poznanike koje srećem na nogometu, u crkvi ili za kolege s kojima radim, a koji su glasali za ovu Vladu u kojoj ima i hrvatskih branitelja- napominje Prgomet ocjenjujući kako ideološke razlike ne mogu biti razlog da nekoga deklariramo kao nenarodnu vlast. Nije u tome njezin grijeh niti problem, nego u tome što je ova Vlada interesna skupina koju vlast drži na okupu, čiji velik broj ministara nije sposoban raditi svoj posao, što je ova Vlada zaokupljena samom sobom i što je pod njom hrvatsko gospodarstvo doživjelo slom- kaže Prgomet na svome internetskom profilu.

Branitelji imaju pravo na prosvjed, dodaje, ali nemaju pravo podleći histeriji i podjelama. Imaju pravo protestirati, tražiti smjenu ministra, ali nemaju pravo kršiti zakone i nepoštivati institucije države jer su upravo te vrijednosti utkane „ u našu zajedničku borbu protiv velikosrpske agresije i uspostavu neovisne i demokratske Hrvatske“.

– Krajnje je vrijeme da se, prije nego što se dogodi nekakav incident koji nitko ne želi, protest privede kraju. Prijetnje, dezinformacije i dizanje tenzija tu ne pomažu- zaključuje Prgomet , pledirajući i na ministra Predraga Matića da komunicira s braniteljima, da ne vodi privatne ratove, pa i kada za to ima opravdanog razloga zbog omalovažavanja  njegova braniteljskog puta i zatočeništva u srpskim logorima.

Protivi se getoizaciji branitelja u veteranskim bolnicama, uvjeren da im se pomoć može pružiti i u postojećim zdravstvenim ustanovama u mjestima gdje žive, te naposlijetku poziva veterane da se klone onih što im se nude kao zaštitnici iz osobnih interesa i pobuda, radi osobne promocije, jer im takvi neće riješiti njihove trajne nevolje.

Teško da će društvo Đure Glogoškog poslušati apel ovog HDZ-ova čelnika, a teško da će i njegov status u stranci nakon ovog pisma biti bolji…

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI