Neovisni novinarski portal
3.12.2021.
IZDVOJENO
Školski odbor nije smijenio ravnateljicu: Raspisuje se novi natječaj

Školski odbor nije smijenio ravnateljicu:
Raspisuje se novi natječaj

Nakon dva sata vijećanja, Školski odbor Ekonomske škole u Šibeniku donio je odluku koja će teško vratiti funkcioniranje nastave u normalu.

Diana Vodanović - konferencija za novinare (Foto H. Pavić) (4)

Natječaj za ravnatelja Ekonomske škole u Šibeniku bit će raspisan 4. veljače – to je zaključak dvosatnog sastanka Školskog odbora. Cijela procedura potrajat će oko mjesec i pol dana, a na kraju će ministar znanosti, obrazovanja i sporta morati potvrditi novog ravnatelja. Ako se to ne dogodi, Ekonomska će opet dobiti vršitelja dužnosti. Dotad, Diana Vodanović i dalje ostaje na mjestu v.d. ravnateljice.
Takav rasplet događaja sasvim sigurno neće zadovoljiti nastavnike i dio administrativno-tehničkog osoblja, koji su već treći tjedan na bolovanju. Njihovi zahtjevi su već tjednima jasni – Diana Vodanović mora biti odmah smijenjena s mjesta ravnateljice.
Nakon najnovije zavrzlame oko otkazivanja maturalnog plesa i nevraćanja već uplaćenog novca, danas su roditelji maturanata bezuspješno pokušavali dogovoriti hitan sastanak sa županom Goranom Paukom. Prema posljednjim informacijama, roditelji su se odlučili obratiti Uredu pravobraniteljice za djecu i tražiti zaštitu svoje djece.

 


VEZANE VIJESTI