Neovisni novinarski portal
20.1.2022.
GOSPODARSTVO
Gradonačelnik dr. Željko Buriić i direktor Turističke zajednice Grada Šibenika u Opatiji (Foto: Facebook)

Dani hrvatskog turizma u Opatiji:
Šibenik nominiran među tri najbolje velike turističke destinacije, tvrđava sv. Mihovila medju najveće atrakcije!

Gradonačelnik dr. Željko Buriić i direktor Turističke zajednice Grada Šibenika u Opatiji (Foto: Facebook)
Gradonačelnik dr. Željko Buriić i direktor Turističke zajednice Grada Šibenika u Opatiji (Foto: Facebook)

Gradonačelnik dr. Željko Buriić i direktor Turističke zajednice Grada Šibenika u Opatiji (Foto: Facebook)

Šibenik je ove godine na Danima hrvatskog turizma, koji se održavaju 16. i 17. listopada u Opatiji, središnjem godišnjem susretu hrvatskih turističkih djelatnika, počašćen čak dvjema prestižnim nominacijama. Krešimirov grad je među tri najbolje velike turističke destinacije i zajedno s Rovinjom i Rabom pretendira na pobjednički trofej, a obnovljena tvrđava sv. Mihovila u konkurenciji je za najveću kulturnu atrakciju. – Već i same nominacije veliki su uspjeh – kako je izjavio šibenski gradonačelnik Željko Burić – i motiv za daljnji rad na projektima koji će Šibenik iz godine u godinu još snažnije pozicionirati na karti nezaobilaznih turističkih odredišta.

U organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice Opatija će, kao tradicionalno dobar domaćin, ugostiti hrvatske turističke djelatnike kojima će, tijekom dvije naredne večeri (16. i 17. listopada), biti dodijeljene nagrade u akcijama “18. Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku 2014.” HGK, te “Čovjek- ključ uspjeha u turizmu 2014.” i “Hrvatska turistička nagrada” HTZ-a.

– Šibenik je zasluženo među najboljima, jer iz godine u godinu bilježimo porast broja turista i noćenja, te kontinuirano stvaramo turističku infrastrukturu, a po broju i kvaliteti manifestacija smo, s obzirom na veličinu destinacije, među najboljima u Hrvatskoj – sa zadovoljstvom se pohvalio direktor Turističke zajednice Grada Šibenika Dino Karađole koji s nestrpljenjem i uzbuđenjem čeka trenutak proglašenja ovogodišnjih laureata (17.listopada).

– Za nas je ovo veliki uspjeh, jer je Šibenik desetljećima kao tranzicijski grad nepravedno stagnirao, ponajviše zbog manjka hotelskih kapaciteta, pa smo svakako počašćeni – ponosno će Karađole – što smo ove godine uz bok Rovinju i Rabu, tradicionalno uspješnim, tzv. top-destinacijama hrvatskog turizma. Jednako smo oduševljeni i drugom nominacijom, naše obnovljene tvrđave sv. Mihovila, s prelijepom ljetnom pozornicom, koja je u konkurenciji najvećih kulturnih atrakcija ove sezone.

Šibenski turistički uspjeh zajednički je rezultat, kako veli direktor TZ Grada, svih subjekata u tom zahtjevom turističkom lancu – od agencija, udruga, preko privatnih iznajmljivača, ugostitelja, kulturnih djelatnika do Grada Šibenika. – Ono što je Šibenik, napokon, svrstalo u krug najboljih, svakako su brojne kulturne i glazbene manifestacije, a ove sezone ih je izbrojeno preko 300, po čemu je Krešimirov grad među najpotentnijim i najatraktivnijim turističkim toponimima u Hrvatskoj – uvjeren je “prvi” među turističkim djelatnicima grada.

Akcija “Turistički cvijet- kvaliteta za Hrvatsku” tradicionalno se provodi uz pomoć strukovnih udruga, Udruge poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske i kamping udruženja Hrvatske, te Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, udruženja marina pri HGK i Ministarstva zaštite okoliša i prirode, a od prošle godine akciji ocjenjivanja najuspješnijih destinacija pridružila se i Hrvatska turistička zajednica. Tijekom Dana hrvatskog turizma u Opatiji će biti održan i tradicionalni, 14. po redu Hrvatski turistički forum koji ove godine problematizira “trendove i digitalne izazove  u turizmu”, kao inovativni iskorak turističke industrije.

Jasenovu prva nagrada u kategoriji malih kampova!

Uz dvije velike nominacije o kojima će odluka pasti tek sutra poslijepodne, Šibenik je već osvojio i jednu nagradu na Danima hrvatskog turizma u Opatiji. U kategoriji malih kampova, do 300 smještajnih jedinica, pobjedu je odnio kamp Jasenovo u Žaboriću, nedaleko Šibenika. Vlasnik kampa je Milan Banovac. Vijest nam je ekskluzivno dao šibenski gradonačelnik Željko Burić koji je iznimno zadovoljan novootkrivenim turističkim potencijalima Šibenika.

– Šibenik se pojavljuje nakon desetljeća izbivanja kao turistička destinacija u ekspanziji, i to je ta lijepa priča koja nam se događa i u koju smo tako vjerovali – kazao nam je Burić , najavljujući nove planove za renesansu šibenskog turizma. – Za deset mjeseci, tvrdi, bit će obnovljena i tvrđava Barone, i više nema nikakve sumnje, Šibenik nezaustavljivo kroči putem svoje prepoznatljivosti. Danas je simbolički označen i početak radova na uređenju tzv. art, boutique hotela u povijesnoj jezgri garda, u palači Marenci i mi možemo definitivno reći da postajemo bitan faktor hrvatskog turizma- poručio je iz Opatije Željko Burić.

 

 

 

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI