Neovisni novinarski portal
31.7.2021.
KRONIKA 112
Domagoj Margetić (Facebook - profilna fotografija)

Napadnut novinar i aktivist Domagoj Margetić:
HND osuđuje napad i zahtijeva brzu istragu

Domagoj Margetić (Facebook - profilna fotografija)

Novinar i aktivist Domagoj Margetić (40) fizički je napadnut sinoć u ulazu zgrade u Bauerovoj ulici u Zagrebu.

Domagoj Margetić (Facebook - profilna fotografija)

Domagoj Margetić: Facebook – profilna fotografija

– U ponedjeljak, 11.8.2014., oko 21.40, pred stanom u središtu Zagreba, za sada nepoznati napadač fizički je napao i pretukao istraživačkog novinara Domagoja Margetića. Policija je u 00.20 završila očevid i postupanje. Novinar se nalazi na sigurnom. Osim sto je pretučen i u šoku zbog napada, dobro je i oporavlja se – stoji vijest na Margetićevom Facebook profilu.
Policija utvrđuje okolnosti događaja, a zasad je poznato da je lakše ozlijeđen te da mu je pomoć pružena u KBC-u Zagreb. Za počiniteljem se intenzivno traga. Napad na novinara odmah je osudilo Hrvatsko novinarsko društvo.

– Hrvatsko novinarsko društvo osuđuje napad na novinara i aktivista Domagoja Margetića koji je u ponedjeljak navečer pretučen pred svojim stanom u središtu Zagreba. Tražimo od policije da u što kraćem roku pronađe počinitelja i eventualnog nalogodavca ovog napada, te da ih privede sudu. Sve dok se ne utvrdi stvarni motiv napada, smatrat ćemo da je riječ o fizičkom obračunavanju zbog autorovih napisa, što nije primjereno demokratskom društvu niti je način kojim se dolazi do istine – stoji u priopćenju koje za HND potpisuje potpredsjednica strukovne udruge Ana Raić-Knežević.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI