Neovisni novinarski portal
9.5.2021.
KULTURA / UKRATKO
KONCERT: „Kolo“ i prijatelji sa svih strana svita

KONCERT:
„Kolo“ i prijatelji sa svih strana svita

Šibensko pjevačko društvo 'Kolo' poziva na koncert koji će se održati u četvrtak, 21.kolovoza, u 21,30 sati, u dvorištu samostana sv. Frane.

 Šibensko pjevačko društvo ‘Kolo’ poziva na koncert koji će se održati u četvrtak, 21.kolovoza, u 21,30 sati, u dvorištu samostana sv. Frane.Sibensko Kolo

Nastupaju Šibensko „Kolo“ i prijatelji sa „svih strana svita“. Koncert organiziraju u okviru ciklusa „115 godina pisme i veselja“ kojom obilježavaju veliku obljetnicu osnutka društva. Uz ŠPD „Kolo“, na koncertu će nastupiti CCCS – „Croatian Canadian Choral Socitey“, zatim pjevački zbor „Varaždinskog obrtničkog glazbenog društva“, proslavljena hrvatska sopranistica Lidija Horvat Dunjko, operna pjevačica Antonela Malis i tenor Bože Jurić Pešić. Zborove će na glasoviru i udaraljkama pratiti mladi pijanist Borna Erceg, prof. Janja Knapić i Igor Kralj. Zborovima će ravnati maestri Edward John Mavrinac, Zvonko Aračić i Vladan Vuletin. Prijateljski će zborovi, uz pratnju i nastupe renomiranih gostiju, poput proslavljene sopranistice Lidije Horvat Dunjko i operne pjevačice Antonele Malis predstaviti Šibenčanima dijelove vlastitog repertoara. Kolaši će izvesti nekoliko stavaka Orfove Carmine Burane kao podsjetnik na nezaboravan koncert održan u lipnju ove godine. Program će voditi televizijski voditelj Neno Pavinčić. Ulaz na koncert je besplatan.
Cijeli poziv predsjednika Kola Krešimira Grubića preuzmite OVDJE (POVEZNICA).

 

 

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI