Neovisni novinarski portal
31.7.2021.
IZDVOJENO
foto Facebook Radio Šibanik

Zaposlenici Radio Šibenika od jutros u štrajku jer tri mjeseca nisu primili plaću

foto Facebook Radio Šibanik
foto Facebook Radio Šibanik

foto Facebook Radio Šibanik

Zaposlenici Radio Šibenika od jutros su u štrajku jer tri mjeseca nisu primili plaću. Radio emitira uglavnom glazbu, reklame i neke servisne informacije, povremeno i pojašnjenje o razlozima štrajka. Kako je pojasnio sindikalni povjerenik Radio Šibenika Mario Marotti ‘poučeni iskustvima svih radnika o kojima su do sada izvještavali i pratili njihove sudbine, nisu htjeli praviti iste greške čekajući da se nakupi i desetak neisplaćenih plaća.

– Zaposleni na Županijskom radiju Šibenik, članovi Sindikata obrazovanja, medija i kulture Hrvatske, udruženog u Savezu samostalnih sindikata Hrvatske započinju štrajk radi neisplate plaća za travanj 2014. godine. Štrajkat će do ispunjena zahtjeva – izvjestila je jučer Marijana Tomić iz SSSH-a.
Zaposlenici radija su izdali i svojevrsni proglas koji prenosimo u cijelosti:

Poštovani slušatelji,

Mi, radnici Radio Šibenika od danas smo u štrajku nakon puna tri mjeseca, koliko radimo bez plaće. Prije svega želimo se ispričati vama koji ćete ostati zakinuti za dio našeg programa koji u štrajku nećemo odrađivati i upravo zbog toga nam je bilo najteže donjeti odluku o pokretanju štrajka. Žao nam je što moramo prekinuti rad i na taj način upozoriti na neodrživo stanje u kojem je postalo nemoguće normalno raditi i živjeti, ali vjerujemo kako razumijete da se moramo i na ovaj način pokušati izboriti za svoju egzistenciju i pravo na plaću za obavljeni posao.

Ovim štrajkom želimo upozoriti i javnost da je Radio Šibenik u svojih 45 godina neprekinutog rada doveden u situaciju u kojoj postaje upitna njegova budućnost i opstanak. Naša je želja da Radio Šibenik opstane i ostane relevantan lokalni medij okrenut prije svega potrebama građana Šibenika i Šibensko-kninske županije.

S tom zadaćom niti u štrajku nećemo prekinuti objavljivanje obavijesti i informacija važnih za svakodnevni život naših slušatelja, niti ćemo prekidati emitiranje na našim frekvencijama. Nećemo ugroziti niti sve naše oglašivače, koji, i tijekom štrajka, mogu očekivati ispunjavanje svih ugovorima preuzetih obveza emitiranja reklamnih poruka i nesmetano ugovaranje novih poslova.

Vjerujući kako razumijete našu potrebu da, nako svih dosadašnjih izvještavanja o drugima koji su bili u situaciji sličnoj našoj, konačno javno progovorimo i o sebi samima, iskreno se nadamo da ćete uvažiti našu ispriku i ostati s nama na frekvencijama vašeg Radio Šibenika.

Inače, za sutra je planirana Skupština Radija Šibenik koji je, kako ističu zaposlenici, u većinskom vlasništvu tvrtki NCP, Adrial, Zagreb Montaža, te Grada Šibenika.
Tags: ,

VEZANE VIJESTI