Neovisni novinarski portal
7.5.2021.
KULTURA
Završnu večer FEKP-a obilježili spektakularni nastupi Davida Vanna i Senka Karuze

Završnu večer FEKP-a obilježili spektakularni nastupi Davida Vanna i Senka Karuze

Festival europske kratke priče završio je svoju šibensku avanturu i danas se nastavlja u Zagrebu.

fekp

Senko Karuza, pisac veteran iz Visa, već godinama redovito zadnji nastupa na FEKP-u i to čitajući istu priču. Sinoć smo saznali i zašto. Karuza je oko svoje priče „Teško mi je reći“ napravio cijelu filozofiju – ima li je smisla čitati; je li imalo smisla uopće je napisati; koga to uopće zanima; što bi čovjek trebao misliti o onima koje to zaista i zanima?

Karuza je svoj poduži pročitati/ili-ne-pročitati uvod, začinio informacijama o psihološkom testiranju koje nad njim provodi njegova obitelj, izazvavši kod publike, koje se opet skupilo u zavidnom broju, grčeve od smijeha. Pogotovu kod ton-majstora festivala Vojislava Markovića, koji je jedan od onih koji je u dva dana poslušao svih dvanaest ispričanih priča.

Drugi vrhunac sinoćnjeg uprizorenja FEKP-a u Šibeniku bila je dramatična obiteljska ispovijest Davida Vanna, Amerikanca koji je priznao da je u životu ubio više od stotinu vjeverica, a je li mu maćeha uistinu upucala oca, a potom i sebe ili je to sve bio plod njegove mašte, ostaje bez konačnog odgovora. Osim  njega, jučer su na Maloj Loži priče pričali Talijan Paolo Cognetti, Jenni Fagan iz Škotske i domaći pisac Želimir Periš.

Pisci su jučer grupno posjetili i Nacionalni park Krka, a o tim avanturama čitat ćete sutra na ovom portalu.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI