Neovisni novinarski portal
15.5.2021.
EKOLOGIJA / KULTURA
Ibrica Jusić (Foto: Hrvoslav Pavić)

Prvih pola stoljeća:
Ibrica i NP Krka časte besplatnim koncertom i prijevozom na Roški slap

Ibrica Jusić (Foto: Hrvoslav Pavić)
Ibrica Jusić (foto H. Pavić)

Ibrica Jusić svira i pjeva (foto H. Pavić)

Ibrica Jusić, naširoko poznati dubrovački kantautor u subotu slavi pola stoljeća svog glazbenog djelovanja, a proslava je na – Roškom slapu. Ibrica i Nacionalni park Krka odlučili su počastiti pučanstvo  povodom tog respektabilnog jubileja, pa će ulaz na Roški slap biti besplatan, jednako kao i prijevoz  iz Šibenika, odnosno Drniša. Eto prilike za mnogi domaći živalj koji zbog naplate ulaznica ili drugih razloga dugo nisu bili u tom divotnom ambijentu, i to u bajkovitom ozračju tople ljetne večeri.

– Koncertom Ibrice Jusića na Roškom slapu u subotu, 28. lipnja 2014. u 20 sati započinju Večeri uz Krku u Nacionalnom parku „Krka“. U prekrasnom ambijentu Roškog slapa Ibrica Jusić proslavit će 50 godina glazbene karijere. Hrvatski kantautor šansona i zabavne glazbe odlikuje se prepoznatljivim i veoma autentičnim autorskim izrazom. Ibrica Jusić gostovao je i otvorio Večeri uz Krku 2013. gdje je u intimi Roškog slapa stvorio izuzetnu glazbenu atmosferu kojom je oduševio brojno lokalno stanovništvo i posjetitelje Parka – ističe Katja Župan, rukovoditeljica Odsjeka za odnose s javnošću u NP Krka. Iz NP-a najavljuju cijeloljetni program, a evo i njegova rasporeda:
11.07.        Zorica Kondža i Joško Banov, Roški slap        
24.07.        operne arije, Roški slap ili Stinice
04.08.        Matej Meštrović i Sudar percussion, Roški slap
06.08.        Zijah Sokolović, Trg Ivana Pavla II., Šibenik
21.08.        Frajle, Roški slap
17.-20.8.    Artist on globe, Skradinski buk
05.09.        Adriaticum, Roški slap ili Stinice
Nasmiješeni Ibrica (foto H. Pavić)

Nasmiješeni Ibrica (foto H. Pavić)

I na kraju, iz NP rke obavještavaju kako je ulaz slobodan za sve posjetitelje, te je organiziran besplatan prijevoz iz Šibenika s polaskom u 19 h sa šibenske  Poljane pa prema Ispostavi JU „NP Krka“ u Drnišu, pa do Roškog slapa.
– Posjetitelji koncerta moći će po promotivnoj cijeni od 40,00 kn kupiti ulaznice za Nacionalni park „Krka“ koje se mogu jednokratno iskoristiti na svim lokalitetima Parka do kraja 2014. Nadalje, stanovnici Šibensko-kninske županije moći će istom prigodom kupiti godišnju ulaznicu po cijeni od 99,00 kn za odrasle i 40,00 kn za djecu od 7-18 godina koja im omogućuje neograničen broj posjeta svim lokalitetima u NP „Krka“ do kraja godine. Ljubazno se pozivate na večernje druženje uz Krku! – veli ravnatelj NP Krka Tonči Restović.

Ibrica Jusić - Valentinovo u HNK u Šibeniku (Foto H. Pavić) (6)

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI