Neovisni novinarski portal
14.5.2021.
POLITIKA
Ivan Klarin i Ministar Branko Grčić (Foto: H. Pavić)

Priopćenje Šibensko-kninskog ŽO SDP-a:
Naše općine i gradovi ne ostaju bez novca kao što je tvrdio župan Goran Pauk

Ivan Klarin i Ministar Branko Grčić (Foto: H. Pavić)
Ivan Klarin i Ministar Branko Grčić (Foto: H. Pavić)

Ivan Klarin i ministar Branko Grčić (Foto: H. Pavić)

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sutra, 10. lipnja 2014. godine će potpisati s više jedinica lokalne samouprave projekte koje je Ministarstvo odobrilo za sufinanciranje preko dva programa. Ukupno će za deset jedinica lokalne samouprave s područja naše županije biti dodijeljeno preko 4.5 milijuna kuna za projekte koje su kandidirali – stoji u priopćenju Ivana Klarina, predsjednika Županijskog odbora SDP-a.

–  Važno je naglasiti da ovaj natječaj demantira šibensko-kninskog župana g. Gorana Pauka koji je prije nekoliko mjeseci povodom nove indeksacije jedinica lokalne samouprave u RH izjavio da će većina općina i gradova u našoj županiji ostati bez potrebnih sredstava za projekte – kaže u priopćenju Klarin.

Nova indeksacija razvijenosti koju je predložilo ministarstvo i po kojoj je proveden ovaj natječaj ide za tim da se sredstva ministarstva mogu dodjeljivati onim jedinicama lokalne samouprave koje imaju index razvijenosti niži od 100.

Radi se o PROGRAMU ODRŽIVOG RAZVOJA LOKALNE ZAJEDNICE i PROGRAMU RAZVOJA LOKALNE ZAJEDNICE OBALA I OTOCI. Ministar Branko Grčić će tom prilikom potpisati i sporazume o sufinanciranju s jedinicama lokalne samouprave s područja naše županije i to s Gradom Drnišom, za izgradnju vodne (prekidne) komore Lišnjak, za što je odboreno 498.000,00 kn, Gradom Kninom, za obnovu nogostupa u Jelinoj ulici u Kninu, čiji je iznos sufinanciranja 252.000,00 kn., Gradom Skradinom, za uređenje nerazvrstanih cesta u vrijednosti od 707.179,00 kn, Općinom Biskupija, za pojačano održavanje nerazvrstanih cesta (iznos odobren za sufinaciranje: 297.000,00 kn), Općinom Civljane, za projekt izvanrednog održavanja dionica ceste D1 – Vukovića Vrelo (iznos odobren za sufinanciranje 478.000,00 kn), Općinom Ervenik, za uređenje – sanaciju ceste Vinograde – Kovačević (iznos odobren za sufinanciranje 487.605,00kn), Općinom Kijevo, za modernizaciju nerazvrstanih cesta na području općine (iznos odobren za sufinanciranje 313.000,00), Općinom Kistanje, za izgradnju oborinske odvodnje unutar novog naselja Kistanje 1 (iznos odobren za sufinanciranje 458.000,00kn) ,Općinom Promina, za modernizaciju nerazvrstane ceste Donje Mratovo (iznos odobren za sufinanciranje 196.000.00 kn) i Općinom Ružić, za sanaciju Društvenog doma Gradac (iznos odobren za sufinanciranje 186.000,00 kn).

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI