Neovisni novinarski portal
15.5.2021.
KULTURA
Pisci stigli, FEKP se preselio u Šibenik

Pisci stigli, FEKP se preselio u Šibenik

Trideset europskih pisaca, plus tri brazilska i jedan Amerikanac, doputovali su danas u Šibenik, koji će dva dana biti domaćin Festivalu europske kratke priče (Zagreb/Šibenik 1.-6. lipnja).

fekp1

Pisce su u Gradskoj vijećnici dočekali gradonačelnik Željko Burić i pročelnica za društvene djelatnosti Mirjana Žurić. „Možda vam boravak u našem gradu bude inspiracija za neku buduću kratku priču“, rekao je gradonačelnik u govoru dobrodošlice. Burić je književnike s nekoliko rečenica upoznao  sa šibenskom poviješću te naglasio da se njihov dolazak idealno poklopio s kulturnim događajem sezone – otvaranjem Ljetne pozornice na tvrđavi sv. Mihovil.

U ime organizatora, šibenskim se domaćinima zahvalio Roman Simić Bodrožić te pojedinačno predstavio sve pisce, koji su se okupili iz dvadesetak država.

fekp2

Program FEKP-a za danas i sutra izgleda ovako:

Srijeda, 4. lipnja

19:00

Predstavljanje

7 glasova – DoSJE suvremene brazilske kratke priče

João Paulo Cuenca, Ana Paula Maia, Paula Parisot, João Anzanello Carrascoza

Muzej Grada Šibenika, Gradska vrata 3

CRO/PORT

 

20:30

Čitanje

Priče sa svih strana svijeta – Noć kratke priče

João Anzanello Carrascoza (Brazil), Emir Imamović Pirke (BiH/Hrvatska), Vesna Lemaić(Slovenija), Jon McGregor (UK), Ana Paula Maia (Brazil), Damir Uzunović (BiH), Tommy Wieringa (Nizozemska)

Mala loža, Trg Ivana Pavla II.

CRO/ENG

 

Četvrtak, 5. lipnja

20:30

Čitanje

Priče sa svih strana svijeta – Noć kratke priče

Marica Bodrožić (Njemačka), João Paulo Cuenca (Brazil), Paolo Cognetti (Italija), JenniFagan (UK/Škotska), Senko Karuza (Hrvatska), Paula Parisot (Brazil), Želimir Periš(Hrvatska), David Vann (SAD)

Mala loža, Trg Ivana Pavla II

CRO/ENG

 

Tags:

VEZANE VIJESTI