Neovisni novinarski portal
9.5.2021.
POLITIKA
I HNS-u smeta županov novi Golf: Pauk će odgovarati za nenamjensko trošenje novca

I HNS-u smeta županov novi Golf:
Pauk će odgovarati za nenamjensko trošenje novca

Nakon ŽO SDP-a SDP-a, zbog kupovine novog Golfa za šibensko-kninskog župana Gorana Pauka novcem Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju, priopćenjem se oglasila i Županijska organizacija HNS-a. Predsjednik organizacije Petar Baranović predlaže Pauku da situaciju s nenamjenskim trošenjem novca razriješi na način da napusti funkciju župana i s novim vozilom prijeđe u Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju. Petar Baranović (Foto H. Pavić) (1)

– Nakon što je Županija Šibensko-kninska morala vratiti sredstva Ministarstvu poljoprivrede, o čemu je nalaz dala Državna revizija, po svemu sudeći morati će vratiti novac koji je gosp. Goran Pauk potrošio za kupnju osobnog automobila financijskim sredstvima strogo namijenjenima za rad Upravnog odijela za prostorno uređenje i gradnju.

U zakonu o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama u članku 31. jasno se kaže da je 20% sredstava od naknade prihod proračuna jedinica lokalne(regionalne) samouprave čije upravno tijelo donosi rješenje o izvedenom stanju, a koriste se namjenski za rad tih upravnih tijela.

Vidljivo je da sam Župan Goran Pauk priznaje da se on osobno koristi novokupljenim osobnim automobilom, a kako Župan sigurno ne sudjeluje u poslovima legalizacije izvjesno je da je riječ o nenamjenski potrošenim sredstvima.

Na pitanje županijske vijećnice Vlatke Duilo (HNS) o kojem vozilu i za čije potrebe je isto kupljeno, pročelnica Upravnog odjela za proračun i financije Milica Bilušić je odgovorila da su financijska sredstva u iznosu od 300.000,00 HRK osigurana za nabavku novih vozila u svrhu povećanih odlazaka na teren, a za potrebe Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju radi poslova legalizacije. Iz odgovora pročelnice Milice Bilušić je jasno da potrošena sredstva nisu ni u skladu s donesenim proračunom, osim ako novi zaposlenik Upravnog odijela za prostorno uređenje i gradnju jeste upravo cijenjeni Župan gosp. Goran Pauk, s obzirom da novokupljeno vozilo koristi upravo on.

Možda je Župan Goran Pauk ubio dvije muhe, ali isto tako je jasno da će morati odgovarati za nenamjenski potrošena sredstva i vjerojatno u sljedećem proračunu nenamjenski potrošen novac vratiti u proračun, ili bi možda bilo bolje da napusti funkciju Župana i sa novim vozilom pređe u Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju na poslove legalizacije –  stoji u priopćenju koje potpisuje pedsjednik ŽO HNS-a Petar Baranović.

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI