Neovisni novinarski portal
13.5.2021.
POLITIKA
Tomislav Karamarko: HDZ će pobijediti na EU izborima

Tomislav Karamarko:
HDZ će pobijediti na EU izborima

Na ‘Klauzuri’ HDZ-a u Šibeniku predsjednik stranke Tomislav Karamarko prozvao je vladu Zorana Milanovića najnesposobnijom u zadnjih 20 godina i najavio osvajanje 33 posto glasova birača na nailazećim europarlamentarnim izborima.Karamarko u Solarisu (Foto H. Pavić) 017

– Milanović je jedan neuspješan premijer, njegova vlada je najgora koja se šetala ovim dijelom Europe u zadnjih 20 godina, ali su zato postali izvrsni vic maheri. Stalno pričaju neke viceve, vrhunac duhovitosti je kad kažu za sebe da su najbolja vlada do sada. I da jesu, to neko drugi treba reći. Najgora su vlada, ali gospođa Pusić tvrdi da su najbolja. Neka žive u toj svojoj iluziji, ali ona nas preskupo košta, jer dnevno se gubi nekoliko tisuća radnih mjesta  – rekao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko jutros u  Solarisu kraj Šibenika, gdje se okupio HDZ iz čitave Hrvatske. Na zatvorenoj klauzuri u subotu i nedjelju razgovaraju o iskustvima njihovih zastupnika u Europskom parlamentu.

Prema riječima Karamarka, najnovija afera s diplomom tajnika HDZ-a Milijana Brkića, kao ni presuda Ivi Sanaderu, neće se negativno odraziti na rezultat stranke na europarlamentarnim izborima.
– Priča o diplomi gospodina Brkića neće štetiti rezultatima HDZ-a. To je svakako jedna aferica koja je u tijeku, na način da je gospodin Brkić podnio tužbu Upravnom sudu, ali mi vjerujemo u pozitivan ishod za njega. Naravno da se ta takozvana afera ne može uspoređivati s onim što se sada događa u SDP-u. Njihove afere, pronevjere, crni novac, krađa od poklona za siromašnu djecu… katastrofa, nemoralno. Diploma se ne može uopće uspoređivati s tim. Naše članstvo na sve skupa dobro reagira. Ja sam svaki dan na terenu, osjetim puls ljudi. Vjerujem u pobjedu HDZ-a na izborima – rekao je Karamarko koji očekuje da će dobiti 32 do
33 posto glasova.
– Kao da nemamo pametnijeg posla nego se baviti Brkićevom upravnom tužbom? To je njegova privatna stvar. Žao nam je da je do toga došlo, ali priča je ispolitizirana i došla je u momentu kad su dokidali poticaje za zapošljavanje. Na klauzuri nećemo razgovarti o Brkiću i diplomi. Razgovaramo o puno pametnijim stvarima, o pitanjima našeg gospodarskog programa, investicijama, projektima koje ćemo punuditi na našem investicijskom forumu i mislim da je to ono što zanima građane. Ako bi neka diploma spasila radna mjesta, svi ćemo pobacati diplome. Karikiram, ali sigurno da je naša borba za standard, za radna mjesta, za život svakog pojedinca, za našu zemlju – rekao je Karamarko.
Za presudu Sanaderu rekao je da ju je HDZ ‘već apsolvirao’. – To je naša katarza koju smo mi prošli. Onaj tko je krao neka mu se dokaže i presudi. Nemamo ništa protiv. Bilo nam je krivo što je to jako dugo išlo selektivno, što se tiče DORH-a, ali sad se otvaraju i drugi
slučajevi. Kažem vam, ono što je napravio Sanader, osuđujemo i žao nam je što se to dogodilo u našoj stranci. Danas nismo drugi HDZ, ali jesmo drugačiji – rekao je Karamarko.
Upitan kako bi on, na mjestu premijera Milanovića, riješio problem deficita, Karamarko je rekao da nije problem deficit, nego kako pokrenuti rast, otvoriti prostor poduzetnicima, za zapošljavanje, smanjivanje birokratskih zapreka za investicije.
– Oni su sve zatvorili, a sad pokušavaju u uskom manevarskom prostoru nešto postići. Sve  je to bilo predvidivo i trebalo je predvidjeti.
Ovo je sad čarobiranje, ovo je sad epilog, završetak nečega što nije dobro počelo – rekao je predsjednik HDZ-a.
– Milanović je zatukao ovu državu i gospodarstvo. Dva člana predsjedništva stranke su mu u teškom problemu, zbog osnovane sumnje da su se bavili kriminalom, kaže da to nije njihova stvar i da šta SDP ima s tim. Onda vidite koliko je sve to racionalno – rekao je.

Karamarko u Solarisu (Foto Hrvoslav Pavić)

 

 


VEZANE VIJESTI