Neovisni novinarski portal
19.4.2024.
POLITIKA
Tomislav Karamarko na 24. obljetnici šibenskog HDZ-a: Ova Vlada više nema što ponuditi ni narodu ni državi

Tomislav Karamarko na 24. obljetnici šibenskog HDZ-a:
Ova Vlada više nema što ponuditi ni narodu ni državi

Karamarko na 24. obljetnici HDZ-a u Šibeniku 038

Po prvi put u protekle 24 godine otkako HDZ djeluje u Šibeniku, novinarima sinoć nije bilo dopušteno pratiti obljetničku svečanost stranke, organiziranu u Sportskoj dvorani na Baldekinu. S obzirom da su od županijskog vodstva stranke uredno dobili poziv za proslavu, evidentno se radilo o odluci iz vrha stranke, pa su odgovor novinari potražili od predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka koji je za tu prigodu stigao u Šibenik.

– Ovo je naša obiteljska proslava, i pustite nam da malo uživamo, da se opustimo u zajedništvu – kazao je Karamarko i dodao: Vrlo često se događa da se iz naših govora tendenciozno vadi upravo ono što bi moglo kompromitirati, što ne zvuči lijepo, vadi se iz konteksta itd. Mi smo tu, u našoj obiteljskoj zajednici i pustite da to proslavimo sami – objasnio je čelnik HDZ-a.

Na upit novinara, kratko je komentirao i skandaloznu nabavu skupocjenih automobila za potrebe Vlade,  pri čemu je kazao: Vozila su sigurno potrebna, samo ne tako skupa jer nije vrijeme za razbacivanje. U svakom slučaju postoje neke, rekao bih, vitalne funkcije u državi koje se moraju obavljati i ti ljudi koji ih obavljaju moraju imati odgovarajuća vozila,  mislim tu prvenstveno na policiju, a ovo drugo vozikanje  ministara, raznih tajnika i pomoćnika ministara u tako skupim vozilima, to je doista neprihvatljivo i još je jedan dokaz koliko je Vlada neosjetljiva na trenutak u kojem se nalazimo – ocijenio je Karamarko. Na opaske kako je premijer pokušao krivnju prebaciti na bivšu HDZ-ovu Vladu koja je uspostavila kriterije za nabavu vozila, Karamarko je izjavio: Što se čudimo tome. Njima je za sve kriva bivša vlada i HDZ. Oni su mogli promijeniti te ugovore. Ako su imali hrabrosti reći da neće graditi Pelješki most, zašto nisu imali hrabrosti prekinuti nekakav ugovor o leasingu vozila. Dakle, to su njihove floskule i to je jedna Vlada koja više nema što ponuditi ni ovom narodu ni ovoj državi, u bilo kojem pogledu, ni gospodarski, ni svjetonazorski. Naprosto, ovo je – zaključio je Karamarko – jedna agonija koju svi moramo podnositi, nažalost na štetu svih građana. Nezaposlenih je 384 tisuće, dnevno bez posla ostaje nekoliko stotina ljudi,  tko zna koliko se  firmi dnevno zatvori itd., dometnuo je.

Karamarko je u Šibeniku najavio pobjedu HDZ-a već na prvim parlamentarnim izborima. ‘Svoju snagu pokazat ćemo već na ovim europarlamentarnim izborima i naša odgovornost opet dolazi do izražaja, i mi ćemo svakako biti na visini zadatka” – poručio je uooči svečanosti u Šibeniku, upriličene povodom 24. obljetnice HDZ-a u županiji.Karamarko na 24. obljetnici HDZ-a u Šibeniku 087

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI