Neovisni novinarski portal
15.5.2021.
UKRATKO

HZZ potvrdio smjenu Luke Petrine, čelnika šibenskog Područnog ureda, ali bez obrazloženja!

Iz Službe za odnose s javnošću HZZ-a i službeno su nam potvrdili da je predstojnik Područnog ureda HZZ-a u Šibeniku, Luka Petrina, u postupku razrješenja s dužnosti na kojoj je već više od deset godina. – Nema nikakvih izjava ni očitovanja HZZ-a o tom slučaju-kazala nam je Matijana Blašković iz Službe za odnose s javnošću, odbijajući dati bilo kakvo obrazloženje naprasne Petrinine smjene, jer su to, kako je kazala, “interne organizacijske stvari koje nemaju veze s poslovima HZZ-a”.

Na taj način su  samo dodatno osnažena kuloarska prepričavanja kako je čelnika šibenskog HZZ-a stajao pozicije angažman Tomislava Strikomana, tzv. vodičkog “bombaša” koji je prije godinu dana s prijateljima postavio eksplozivnu napravu na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, a samo su sretne okolnosti (činjenica da je eksplodirala u kasnim noćnim satima)  da nije bilo stradalih. Strikomanu i prijateljima za taj se krimen sudi na Županijskom sudu u Zagrebu, što je u Vodicama općepoznata stvar. Unatoč tomu, u kolovozu prošle godine Strikoman se prijavio na javni poziv vodičke ispostave HZZ-a za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa uz naknadu od 1600 kuna i nakon što je uspješno prošao selekcijski postupak, primljen je na tzv. pripravnički staž. Uredno je uz svu traženu dokumentaciju priložio i potvrdu o nekažnjavanju, koja, s obzirom na okolnosti da mu se sudi, doista može biti dvojbena. Je li Luki Petrini presudilo “stručno usavršavanje” Tomislava Strikomana u vodičkoj ispostavi HZZ-a saznat će se uskoro, s obzirom da je bivši predstojnik Područnog ureda u Šibeniku najavio za idući tjedan mogućnost javnog očitovanja.

– Zasad to ne mogu komentirati niti davati izjave  jer službenu obavijest o razrješenju još nisam dobio. Ovog tjedna bez izjava, ali idućeg ću odlučiti isplati li se ostati bez glave, ili je bolje biti ranjen nego poginuti – slikovito nam je kazao Petrina, inače, potvrđen na funkciji predstojnika Područnog ureda prije nešto više od mjesec dana.


VEZANE VIJESTI