Neovisni novinarski portal
16.5.2021.
KULTURA
Humanitarni koncert u Šibeniku za ‘Marijine obroke’

Humanitarni koncert u Šibeniku za ‘Marijine obroke’

U utorak, 21. siječnja, u šibenskom HNK-u, bit će održan humanitarni koncert klapske i duhovne pjesme.

Edo Juraga i Mate Skračić (Foto: Hrvoslav Pavić)

Edo Juraga i Mate Skračić (Foto: Hrvoslav Pavić)

Međunarodna organizacija „Marijini obroci“, koja trenutačno hrani preko 800 tisuća siromašne djece diljem svijeta, po prvi put organizira humanitarni koncert u Šibeniku. Iza cijele priče stoji Grad Šibenik i Osnovna škola Murterski škoji, čiji se ravnatelj Edo Juraga prošle godine aktivno uključio u akcije koje se odvijaju pod okriljem „Marijinih obroka“. „Toj sam se organizaciji odlučio pridružiti kada sam pogledao dokumentarni film o njezinom djelovanju. Poanta je u tome što za brigu o jednom djetetu ne treba uložiti puno novca, donacija od 75 kuna dovoljna je za jednogodišnju prehranu“, istaknuo je Juraga.

Hrvatska udruga „Marijini obroci“ osnovana je 2009. Godine i dio je međunarodnog projekta „Mary’s Meals“, kojeg je prije dvanaest godina pokrenuo Magnus MacFarlane-Barlow. Hrvatska „ispostava“ ovog se trenutka brine o prehrani oko osam tisuća djece. „U Osnovnoj školi Murterski škoji već smo imali nekoliko humanitarnih akcija u koje smo uključili i naše učenike. Sada po prvi put organiziramo jedan takav događaj u Šibeniku“, rekao je ravnatelj Edo Juraga.

Izvođače humanitarnog koncerta, koji će biti održan u utorak (21. siječnja) u 20 sati u šibenskom HNK-u, predstavio je glazbenik Mate Skračić. „Oduševljeni smo što su svi izvođači koje smo pozvali pristali nastupiti, a interes je bio toliki da smo čak neke grupe morali odbiti jer više jednostavno nije bilo mjesta za sve“, naglasio je Skračić.

Dakle, redom nastupaju: klape Solaris,Cima i Oršulice, zatim Pjevači Svetoga Jakova, zbor mladih župe sv. Petra Agnus Dei, ženski pjevački zbor Prešernovke te duet Mate i Matea Skračić. Ulaznice se za koncert prodaju po cijeni od 30 kuna.

Tags: ,

VEZANE VIJESTI