Neovisni novinarski portal
15.5.2021.
POLITIKA
Hvidra Europskoj komisiji: ‘Ne kažnjavajte građane zbog Milanovića i lexa Perkovića’

Hvidra Europskoj komisiji:
‘Ne kažnjavajte građane zbog Milanovića i lexa Perkovića’

Predsjednik Hvidre Grada Vodica Josip Tabula i predsjednik Županijske zajednice udruga Hvidre Mladenko Spahija

Predsjednik Županijske zajednice udruga Hvidre Šibensko-kninske županije Mladenko Spahija obznanio je na konferenciji za novinare kako je on zajedno s predsjednikom Hvidre Josipom Đakićem i predsjednikom Glavnog odbora Hvidre Josipom Perišom napisao i poslao pismo potpredsjednici i predsjedniku Europske komisije u kojem ih mole da odustanu od uvođenja sankcija protiv RH.

– Duboko smo posramljeni predstavnicima vlasti, poglavito nerazumnim i nesposobnim predsjednikom Vlade Zoranom Milanovićem. Borili smo se za slobodnu i pravednu RH, zemlju vladavine prava, ponosnu članicu EU i ne možemo se složiti s odlukama predstavnika vlasti i jednostranim kršenjem preuzetih međunarodnih obveza nastalih nakon donošenja tzv lex Perkovića, odnosno neprovođenjem europskog uhidbenog naloga – kaže Hvidra u svom pismu.
Obrazlažu kako je trenutna hrvatska vlast vlasti cijeli hrvatski narod dovela u nečastan položaj, položaj taoca jednog udbaškog egzekutora.
– Uvođenje sankcija će direktno pogoditi ionako siromašne hrvatske građane koji jedva preživljavaju radi katastrofalne gospodarske
politike i uvođenja raznih poreznih i drugih nameta. Želimo naglasiti da se ne slažemo s ovakvim sramotnim odlukama predstavnika državne vlasti, a posebno smo osjetljivi budući da se radi o nerazumnoj i upornoj zaštiti zločinaca iz doba totalitarnog komunističkog režima, koji je proizveo srpsko-četničku vojsku koja je izvršila brutalnu agresiju na našu zemlju. Stoga Vas molimo ne kažnjavajte našu zemlju zbog bahatosti i nesposobnosti aktualne vlasti, posebice drskih i omalovažavajućih izjava premijera Milanovića, te predlažemo da iznađete drugi način rješavanja ove teške situacije, koji neće pogoditi sve hrvatske građane – moli Hvidra u pismu Vivian Reding i
Jose Manuelu Barrosu.
Zajednica udruga Hvidre Šibensko-kninske županije protestira zašto su hrvatske vlasti izručile hrvatske generale lažno optužene za zločine koji su se dogodili na području RH, a od izručenja štite komunističkog egzekutora koji se tereti za zločine počinjene na području druge europske države.
– Ako nije kriv, neka svoju nevinost dokaže na sudu u Njemačkoj, kao što su to u Hagu napravili naši generali – rekao je Mladenko Spahija.
– Štite li se ovdje nalogodavci i drugi sudionici političkih ubojstava – pita se Josip Tabula, predsjednik Hvidre Grada Vodica.
Hvidra je, također, najavila i akciju prikupljanja potpisa za raspisivanje refernduma za raspisivanje prijevremenih izbora.

 

 

 

 


VEZANE VIJESTI