Neovisni novinarski portal
8.12.2022.
KULTURA / UKRATKO
Ministarstvo ljubavi kreće u redovnu kinodistribuciju

Ministarstvo ljubavi kreće u redovnu kinodistribuciju

ministarstvo-ljubavi

Iz filma Ministarstvo ljubavi/Foto:HAVC

Komedija Ministarstvo ljubavi redatelja Pave Marinkovića 3. studenog kreće u redovnu kinodistribuciju diljem Hrvatske.

Osim u Zagrebu (Cinestar i Cineplexx) ovaj dugometražni igrani film prikazivati će se i u Rijeci, Splitu, Osijeku, Vukovaru i Splitu, te u neovisnoj kino mreži i to u Čakovcu, Daruvaru, Đakovu, Korčuli, Poreču, Sisku, Splitu, Velikoj Gorici i Otočcu.
Riječ je o socijalnoj komediji o ratnim udovicama koje žive u divljim brakovima kako ne bi izgubile pravo na obiteljsku mirovinu. Država pokušava tome stati na kraj i na teren šalje inspektore koji trebaju ustanoviti pravo stanje stvari. Film je sniman u okolici Drniša te selima Dalmatinske zagore.
Kameru potpisuje Simon Tanšek, kostimografiju Vedrana Rapić, scenografiju Gorana Stepan, a masku Ana Bulajić Črček. Hrvatski producent je Telefilm, a producent Stanko Babić. U filmu glume Stjepan Perić, Dražen Kühn, Ecija Ojdanić, Olga Pakalović, Ksenija Marinković, Milan Štrljič, Alma Prica te Bojan i Goran Navojec. Film je hrvatsko-češko-slovenska koprodukcija, hrvatski producent je Telefilm, uz koproducente 8Heads Productions (CZ), Casablanca Film Production (SI) te HRT, a sufinanciran je i sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.
Film je premijerno prikazan na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu, a nakon toga uslijedila su prikazivanja na međunarodnim filmskim festivalima u Montrealu, Sloveniji, Engleskoj i SAD-u.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI