Neovisni novinarski portal
23.10.2020.
IZDVOJENO
Igor Friedrich (Foto: Hrvoslav Pavić)

Prosvjetna inspekcija zabranila imenovanje Igora Friedricha ravnateljem Ekonomske škole

Igor Friedrich (Foto: Hrvoslav Pavić)

Ova odluka se temelji na propustu u proceduri izbora ravnatelja Ekonomske škole u Šibeniku.

Igor Friedrich (Foto: Hrvoslav Pavić)

Igor Friedrich (Foto: Hrvoslav Pavić)

Danas je na adresu Ekonomske škole u Šibeniku stiglo rješenje Prosvjetne inspekcije kojim se zabranjuje imenovanje Igora Friedricha ravnateljem škole na temelju raspisanog natječaja. Kako smo već pisali, propust u proceduri Školski odbor je učinio ocijenivši kandidaturu Nenada Belasa nevažećom iako je, kako je utvrđeno tijekom inspekcijskog nadzora, bivši HDZ-ov gradonačelnik Trogira i nekadašnji ravnatelj tamošnje Strukovne škole, formalno ispunjavao sve uvjete.
Kako je Školski odbor napravio ovakav previd i zašto se Nenad Belas nije oglasio prije mjesec dana, kada je njegova kandidatura odbačena, teme su školskih i gradskih špekulacija, no „službenih“ očitovana zasad nema, niti je itko u Ekonomskoj školi ili Školskom odboru voljan javno progovoriti o tome.
Ekonomska škola u Šibeniku će, po svemu sudeći, dobiti novog v.d. ravnatelja, kojega ponovno bira Školski odbor. Po logici stvari, to bi trebao biti Igor Friedrich, koji je nedavno jednoglasno izabran za ravnatelja na upravo poništenom natječaju. No, ako smo išta naučili u posljednjih nekoliko mjeseci, Ekonomska škola uvijek je puna neočekivanih obrata i iznenađenja…

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI