Neovisni novinarski portal
25.6.2021.

Post Tagged with: "‘Ustav Republike Hrvatske’"

Glavni odbor Europske filmske akademije, pod predsjedanjem poljske redateljice Agnieszke Holland, objavio je listu od pedeset i jednog najboljeg europskog filmskog ostvarenja u 2017. godini iz 31 zemlje, među kojima […]

Prava prikazivanja filma putem svih medija na teritoriju Sjedinjenih Američkih Država otkupio je distributer Synergetic Distribution iz Los Angelesa.

Film se od 20. listopada prikazuje i u regiji, u kinima u Srbiji i Crnoj Gori.

Film Rajka Grlića “Ustav Republike Hrvatske” imat će potkraj kolovoza svjetsku premijeru na filmskom festivalu Montreal World Film Festivalu.

Film Rajka Grlića u redovnu kinodistribuciju kreće u listopadu, a riječ je o ljubavnoj priči o mržnji, inspiriranoj stvarnom zemljom, koja razotkriva sve netrpeljivosti, predrasude i mržnju prema različitostima.

“Nova nacionalna paradigma” u ime koje je čistkama na Trećem programu Hrvatskog radija i televizije dodatno opustošen hrvatski kulturni prostor materijalizacija je predizbornog obećanja, sada već bivšeg predsjednika ministrove političke stranke, odnosno prijetnje da će svatko moći govoriti što hoće u svoja četiri zida, ali ne i javno.

-“Ustav Republike Hrvatske” je, kao uostalom i svaka dobra priča, prije svega ljubavna priča. Priča o samoći, o tome kako smo vječno gladni pažnje i ljubavi – ustvrdio je nedavno Rajko Grlić.