Neovisni novinarski portal
21.10.2021.

Post Tagged with: "Savez samostalnih sindikata Hrvatske"

Taj bi se ugovor, kazali su, u budućnosti mogao gledati kao artefakt nekog čudnog, prošlog vremena.

Predstavnici sindikata, poslodavaca i udruga civilnog društva najavili da će podržati prosvjede potpore cjelovitoj kurikularnoj reformi u desetak hrvatskih gradova, te poručili da prosvjedi neće imati nikakvu političku pozadinu. Boris Jokić i njegov tim, priopćenjem, poručili političkim strankama da ne prisvajaju kurikularnu reformu.

Sloboda medija, mišljenja i govora, poštovanje ljudskih prava svakog čovjeka u svim područjima ljudskog djelovanja, temeljne su vrijednosti demokratskog društva.

Na majicama koje će prosvjednici ove godine nositi nalaze se dvije maske, jedna koja simbolizira profit, a druga građane.

Poštovani ministre,
Na kraju još jednom podsjećamo kako socijalna država počiva na preraspodjeli društvenog bogatstva. Hrvatska se ustavno deklarira kao socijalna država što je nužno posebice poštovati u zdravstvenom sustavu. Naime, pravo na zdravlje je temeljno i univerzalno ljudsko pravo a javno zdravstveni sustav mora odgovoriti prvenstveno potrebi očuvanja i unaprjeđivanja zdravlja građana, te putem osiguranja, prevenirati osiromašenje u slučaju teških i/ili kroničnih bolesti.

U Hrvatskoj raste jaz između bogatih i siromašnih. Siromašnih je sve više, a njihovo je siromaštvo sve veće. Posebno su ugroženi mladi i najstariji.