Neovisni novinarski portal
3.10.2022.

Post Tagged with: "Hitler"

Trump nije originalan. Osuđuje izljev mržnje, nasilja i netrpeljivosti s mnogo strana. Kojih? Baš kao i naši desni političari koji osuđuju sve totalitarizme, obično u trenutku kad ekstremni desničari marširaju u crnim košuljama i uzvikuju ustaški pozdrav “Za dom spremni”…

Svečana proslava osnivanja Hitlerovog nacizma 400 metara od hrvatske vlade i od Hrvatskog sabora uz osiguranje hrvatske policije.

U novom izdanju bit će tisuće fusnota znanstvenika, kojima će se nastojati pokazati da Mein Kampf (Moja borba) nije moćno i zavodljivo, nego nepovezano i loše napisano djelo.

Branimir Glavaš, osuđenik za ratne zločine u Osijeku 1991., uživa u slobodi zahvaljujući odluci Ustavnog suda koji je oborio presudu Vrhovnog suda radi “proceduralne greške”. Odmara uz Hitlerov crnjak. Tako prikladno za vođu HDSSB-a, nepravomoćno osuđenog za ratne zločine…

Ne znam kako opisati pogled na tisuće dječjih crnih cipelica. Sve su slične, gotovo iste, iznošene, sa pokidanim vezicama…Koliko je samo sudbina u njima zapečaćeno? Pravila su se znala-logoraši nisu imali nikakvih prava.