Neovisni novinarski portal
24.1.2022.

Post Tagged with: "Dragan Paravinja"

Županijski sud u Splitu osudio je Paravinju zbog ubojstva i pokušaja silovanja Antoniije Bilić u lipnju 2011. godine. Treća je ovo nepravomoćna presuda Paravinji.

Kao što je 1. listopada ukinuo presudu bivšem premijeru Ivi Sanaderu i HDZ-u za Fimi mediu, Vrhovni sud danas je ukinuo i presudu vozaču kamiona Draganu Paravinji koji je na Županijskm sudu u Šibeniku po drugi put bio osuđen na na kaznu zatvora od 40 godina zbog pokušaja silovanja i teškog ubojstva maloljetne autostoperice Antonije Bilić iz Kričaka.

Vijeće Županijskog suda u Šibeniku pod predsjedanjem sutkinje Nives Nikolac osudilo je vozača kamiona Dragana Paravinju (46) na jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 40 godina i plaćanje troškova postupka u iznosu od 228,518 kuna

Ponovljeno suđenje za pokušaj silovanja i teško ubojstvo maloljetne autostoperice Antonije Bilić iz lipnja 2011. godine, Dragan Paravinja još jednom je pretvorio u predstavu. Traži izuzeća, što mu je odbijeno, ali postupak ponovno uspješno odugovlači žaleći se na iznemoglost zbog neishranjenosti.

Prvo ročište u ponovljenom suđenju Draganu Paravinji završilo je i prije nego je počelo: Zbog nepovjerenja je optuženik odmah na početku zatražio izuzeće Županijskog suda u Šibeniku i ročište je prekinuto.

Na pripremnom ročištu zakazan je početak glavne rasprave za 3. srpnja, a do tada će izvanraspravno vijeće Županijskog suda u u Šibeniku odlučiti o izvođenju dokaza koje su danas predložili Županijsko državno odvjetništvo i obrana.

Presuda je ukinuta zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja, potvrđeno je iz Županijskog suda u Šibeniku.